Annons

Yxan går på Klarna – gör sig av med mängder av konsulter

Sebastian Siemiatkowski, vd för Klarna.
Sebastian Siemiatkowski, vd för Klarna. Foto: Jesper Frisk
Klarna har under hösten gjort sig av med en stor mängd konsulter. Det rapporterar Computer Sweden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tidigare i veckan kunde Di Digital rapportera att Klarna ingått ett avtal med klädjätten H&M. Klarna har vuxit snabbt de senaste åren såväl i omsättning som i antalet anställda. 2015 arbetade motsvarande 1074 heltidsanställda på Klarna, två år senare var motsvarande siffra 1380 anställda.

Samtidigt har Klarna anlitat en stor mängd konsulter. Men nu har bolaget satt stopp för pengarullningen till konsultbolagen. Enligt Computer Sweden har Klarna under hösten börjat säga upp en stor del av konsulterna.

Hur många konsulter det handlar om är oklart men enligt Computer Swedens källor handlar det om "massuppsägningar". Di Digital har tagit del av liknande uppgifter från flera källor som vill vara anonyma.

I juni hade Klarna 2000 anställda inklusive konsulter. Målet är att bolaget ska anställa ytterligare 1000 personer.

Läs mer: Klarna växer kraftigt – startar hubb i Berlin

Klarna har inte kommenterat hur stora nedskärningar det handlar om på konsultsidan. Bolagets presstalesperson Johanna Nyman skriver i en kommentar till Computer Sweden att:

"Vår ambition över tid är att bli mindre beroende av konsulter och samla kunskapen hos våra medarbetare, men behovet av konsulter i delar av verksamheten kvarstår och kommer gå upp och ner beroende på var vi befinner oss. Vi utvärderar behovet hela tiden.”

Tidigare i år resulterade en omorganisation på Klarna i att dussintals chefer fick lämna bolaget.

Läs mer: Klarna rensar i chefsleden: ”Gullar inte med personalen”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer