Annons
Zalandos vd Ruben Ritter. Foto: Press

Zalando investerar över 200 miljoner i ny svensk hubb

Det är största hindret för företag – i både uppstart och tillväxt SPONSRAT AV Nordea

Doldisar blir miljardärer på Spotify

Skam är en dramaserie om gymnasieungdomar på Hartvig Nissens skole i Oslo.

Facebook köper amerikanska rättigheter till norska succén Skam

Northvolts vd är Tesla-veteranen Peter Carlsson.

Uppgifter: Northvolt till både Västerås och Skellefteå

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Zalando investerar över 200 miljoner i ny svensk hubb

Zalandos vd Ruben Ritter. Foto: Press
Zalandos vd Ruben Ritter. Foto: Press
Zalandos nordiska klädlager ska byggas i Brunna norr om Stockholm. Modejätten räknar med att investera 290 miljoner kronor och anställa upp till 300 personer.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I januari kunde Di Digital rapportera att Zalando, den tyska e-handelsjätten som delägs av Kinnevik, planerade att öppna ett lager i Sverige för att snabba på sina leveranser i Norden.

Nu framgår det att lagret kommer att ligga i Brunna norr om Stockholm. Det säger vd Rubin Ritter till Nyhetsbyrån Direkt på onsdagen.

”Vi har valt läget baserat på läget och infrastrukturen. Vi har fått många anbud, och detta ger de bästa förutsättningarna i termer av hastighet och tillgång på bra arbetskraft”, säger han.

Läs mer: Zalando fortsätter uppåt – ska anställa 2 000

Lagret ska bli 30 000 kvadratmeter stort, investeringen uppgår till 20–30 miljoner euro, det vill säga upp till 292 miljoner kronor, beroende på automatiseringsnivå. Antalet anställda i lagret kommer att uppgå till 200–300 personer.

Dessa kommer antingen att vara anställda vid ett logistikbemanningsbolag, och inte av Zalando. Vilket är ännu inte bestämt.

Investeringen genomförs tillsammans med fastighetsbolaget NREP, som kommer att äga fastigheten och hyra ut den till Zalando i ett långtidskontrakt.

Genom lagret, som ska serva de nordiska länderna (utom Island), siktar nätmodehandlaren på att sänka sina leveranstider. För Sverige är ambitionen exempelvis 1-2 leveransdagar från nuvarande löfte om 2–5 dagar. För Stockholm är ambitionen att kunna leverera samma dag som kläderna beställs.

Lagret kommer att tas i delvis drift till hösten för att sedan utökas under 2018.

”Vi ser bra tillväxtpotential i Norden, till en försäljning på mer än 1 miljard euro under de kommande åren”, säger Rubin Ritter utan att vilja avslöja hur mycket Zalando omsätter i regionen i dagsläget.

Läs mer: Kinneviks modejätte saktar ner

Han säger dock att försäljningstillväxten i Norden är högre än i Zalandokoncernen som helhet: 24 procent under det första kvartalet i år.

Kinnevik äger 32 procent av Zalando, som den 31 mars utgjorde 35,6 procent av investmentbolagets substansvärde.

Direkt/Di Digital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post