Annons

Zalando ökar omsättningen med drygt 20 procent

Cristina Stenbeck, vars Kinnevik är storägare i Zalando.
Cristina Stenbeck, vars Kinnevik är storägare i Zalando. Foto: Jack Mikrut
Den tyska modehandlaren Zalando har släppt preliminära siffror för 2017. Omsättningstillväxten landar på drygt 20 procent. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Omsättningen landar på 4,478-4,5 miljarder euro, vilket motsvarar omkring 44 miljarder kronor, det ger en tillväxt på 23,1 till 23,7 procent jämfört med 2016. Siffrorna ligger i linje med målen Zalando tidigare har kommunicerat.

EBIT för räkenskapsåret väntas hamna på 4,7-4,9 procent eller 209-222 miljoner euro. För 2016 var EBIT 5,9 procent eller 216,3 miljoner euro.

"Vi lyckades avsluta året starkt, trots att oktober var en utmaning. 2017 levererade vi på vårt löfte om lönsam tillväxt. Vi ser framemot att fortsätta på den här vägen även under 2018 och framåt. Vårt fokus kommer att fortsätta ligga på att vinna marknadsandelar, med hjälp av fortsatta investeringar”, kommenterar vd:n Rubin Ritter siffrorna.

Zalando aviserade förra året att de storsatsar på Norden med ett nytt lager och logistikcenter i Brunna, utanför Stockholm.

Läs även: Zalando anställer 500 i Sverige – lovar leveranser nästa dag 

Sedan börsnoteringen 2014 har Zalando växt med minst 20 procent under alla kvartal förutom ett, enligt medgrundaren Rubin Ritter.

Kinnevik äger drygt 30 procent av Zalando. På senare tid har Zalando blivit Kinneviks enskilt största innehav. 

Den fullständiga rapporten för det fjärde kvartalet 2017 offentliggörs den 1 mars.

Enligt Bloomberg News analytikersammanställning var en omsättning på 4,5 miljarder och ett justerat rörelseresultat på 215 miljoner euro väntat.

Marknadsreaktionen, enligt vad Bloomberg rapporterade strax efter klockan 8.30 på onsdagsmorgonen, var en kursnedgång på 3,1 procent på Frankfurtbörsens konkurrent Tradegate. Detta till trots ett utfall som enligt åtminstone Morgan Stanley, som har överviktsrekommendation för Zalando-aktien, var i linje med förväntningarna.

(Direkt / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer