Annons

Zalando vänder till förlust: ”Helt klart inte nöjda”

Den tyska ehandlessajten Zalando har svenska Kinnevik som storägare.
Den tyska ehandlessajten Zalando har svenska Kinnevik som storägare. Foto: Press
Zalando vänder till förlust och upprepar sin tillväxtprognos för helåret 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ehandelssajten Zalando rapporterar en omsättning på 1,2 miljarder euro under årets tredje kvartal, vilket motsvarar en tillväxt om 10,5 procent jämfört med samma period 2017.

Rörelseförlusten mätt som ebitda uppgick till -33,7 miljoner euro, att jämföra med en rörelsevinst (ebitda) på 9,4 miljoner euro under samma period 2017.

”Vi är helt klart inte nöjda med vår finansiella prestation under det tredje kvartalet”, säger Zalandos medgrundare Rubin Ritter i en kommentar.

Historiskt sett har Zalando siktat på att växa 20–25 procent. Bolaget upprepar sin prognos och säger att tillväxten hamnar i den nedre delen av det spannet för helåret 2018.

Hittills i år har omsättningen stigit med 19 procent till 2177 miljoner euro.

Läs mer: Zalandoraset: Cristina Stenbeck sålde i tid 

Med det fjärde kvartalet kvar är än Zalandos tillväxt hittills för 2018 alltså strax under prognosen på 20 procent eller strax högre.

”Lång, varm sommar och ett försenat byte till höst/vintersäsongen tynger tillväxten”‚ skriver bolaget i en kommentar till rapporten.

Efter drygt 20 minuters handel på tisdagen hade Zalandos aktie backat med nära 4 procent på Frankfurtbörsen till 33,1 euro. Hittills i år har Zalandos aktiekurs fallit med 22 procent.

Svenska Kinnevik är Zalandos klart största ägare, med drygt 31 procent av aktierna.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer