Annons

Zalando-aktien faller tungt efter rapporten

Cristina Stenbeck, tidigare ordförande och fortfarande storägare i Kinnevik som deläger Zalando.
Cristina Stenbeck, tidigare ordförande och fortfarande storägare i Kinnevik som deläger Zalando.
Den Kinnevik-ägda e-handlaren Zalando rapporterar både ett justerat rörelseresultat och omsättning som är högre än väntat. I den inledande handeln faller aktien över 5 procent.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På torsdagen rapporterade e-handelsbolaget sitt bokslut för 2019. Det justerade rörelseresultatet under det fjärde kvartalet uppgick till 110 miljoner euro. Väntat var 108 miljoner euro, enligt 14 analytikers prognoser som Infront Data har sammanställt.

Strax efter börsens öppning var Zalandos aktie ned 5 procent på Frankfurt-börsen.

Omsättningen i kvartalet uppgick till 1.986 miljoner euro, att jämföra med marknadens förväntningar på 1.971 miljoner euro. Tillväxten jämfört med motsvarande period året innan landar därmed på 19,5 procent.

Den justerade rörelsemarginalen landade på 5,4 procent, vilket är något lägre än de 7,2 procent som bolaget rapporterade i jämförelsekvartalet.

Zalando spår att tillväxten för helåret 2020 kommer att landa på 15-20 procent. Samtidigt räknar bolaget med att det justerade rörelseresultatet kommer att stanna i intervallet 225-275 miljoner euro. Som jämförelse uppgick det justerade rörelseresultatet för 2019 till just 225 miljoner euro.

Under 2019 hade bolaget 31 miljoner aktiva kunder, vilket är en ökning med 4,6 miljoner jämfört med 2018.

Kinnevik äger knappt 26 procent av aktierna i Zalando och är i och med det största ägare i bolaget.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer