Annons

Zennströms bolag rullar ut samarbete med Uber-konkurrenten

Techprofilen Niklas Zennström är storägare i elfordonsföretaget Clean Motion.
Techprofilen Niklas Zennström är storägare i elfordonsföretaget Clean Motion.
Svenska Clean Motion ska leverera eltuktuks till Indiens största taxiapp Ola Cabs.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den indiska Uber-konkurrenten Ola Cabs har över en halv miljon fordon i sin taxiflotta och värderas till över 5 miljarder dollar. Nu ska bolaget ta steget mot renare transportmedel och ingår ett pilotsamarbete med svenska elfordonsföretaget Clean Motion. Genom samarbetet ska bolagets eldrivna trehjuling rullas ut i stor skala.

"Vi tycker det här är ett väldigt spännande att samarbete. Det här projektet är ett viktigt steg för en potentiellt storskalig implementering av elfordon och givetvis ser vi det som en unik möjlighet att sälja in vårt fordon till ett nätverk som är etablerat i över 100 städer i Indien med mer än 600 000 fordon”, säger Clean Motions vd Göran Folkesson, enligt ett pressmeddelande.

En av investerarna bakom Clean Motion är techprofilen Niklas Zennström som äger runt 6 procent i bolaget. Elfordonstillverkaren har tidigare levererat sina trehjulingar till taxitjänsten Bzzt.

Läs mer: Bzzt: ”Vi kan inte fortsätta med en massa avgaser” 

Avtalet med Ola Cabs innebär inte någon finansiell förpliktelse för någon av parterna och hur många fordon som ska ingå i projektet framgår inte.

"Ola har ambitionen att storskaligt införa elfordon i Indien. En del av denna satsning är samarbetet med Clean Motion i detta pilotprojekt. Resultaten från piloten kommer att användas för att ge insikt i användandet av elfordon ur både kundens och förarens synvinkel.", säger Suhail Khan, chef för Delhi EV-team, på Ola Cabs, enligt pressmeddelandet.

Läs mer: Bzzt beställer fler fordon – Zennströms bolag rusar 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies