Annons

Zennströms trehjuling ska köra taxi med Bzzt

Från och med nästa år ska du kunna ta en trehjulings-taxi. Elfordonstillverkaren Clean Motion med sin trehjuling Zbee ska introduceras i Stockholm tillsammans med taxitjänsten Bzzt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Skypegrundaren Niklas Zennströms trehjuling Zbee har tidigare fokuserat på Indien. Men efter ett påbörjat samarbete med den svenska podtaxi-tjänsten Bzzt i Göteborg kommer trehjuling även att introduceras på Stockholms gator under nästa år.

Bzzt har under hösten kört i Göteborg med Clean Motions elmoped Zbee tillsammans med Uber under beteckningen UberPod, med gott resultat, uppger bolaget.

Läs även: Clean Motion dubblar farten

Elfordonsboalaget bakom Zbee Clean Motion gjorde en nettoomsättning för årets första nio månader var 2,4 miljoner kronor med ett rörelseförlust på 3,1 miljoner kronor. Det framgår av bolagets delårsrapport som offentliggjordes den 9 november.

Bolaget är noterat på First North och aktien föll med närmare 4 procent under gårdagen på en i övrigt fallande börs. Följ kursen här.

Niklas Zennström, via bolag, äger 5,9 procent av Clean Motion. 

Läs mer: Zennström minskar i trehjuling

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer