Annons

Zlatan investerar i esport-startup

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Thibault Camus/TT
Det svenska esport-bolaget Challengermode får in fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic som investerare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Att delta i dataspelturneringar med pengar i potten har blivit allt vanligare. KTH-bolaget Challengermode (NTL) har utvecklat en plattform som gör det möjligt för vanliga amatörspelare att delta i tävlingar om pengar eller priser likt de stora esport-stjärnorna.

Bolaget grundades 2014 och har tidigare tagit in finansiering från bland annat Avito-grundaren Jonas Nordlander (NTL). Nu får man också in en välkänd sportprofil som investerare: Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic (NTL). 

Läs mer: Lundins vd investerar i gaming-app

Totalt tar Challengermode in 1,3 miljoner dollar, motsvarande 11,5 miljoner kronor, i den nya finansieringsrundan där både existerande och nya investerare ingår.  

"Vi ser att esport är på väg in i nästa fas och är på väg att bli mainstream runt om i världen och vi kunde inte vara mer nöjda med de investerare och varumärken som väljer att satsa på oss", säger Challengermodes vd Robel Efrem i en kommentar. 

Att just en profil som Zlatan kommer in i bolaget har förstås ett stort marknadsföringsvärde men Robel Efrem vill fokusera på hans förståelse för bolagets affär. 

"Vi har många bra investerare. Men det är givetvis kul med Zlatan i och med hans förståelse för det vi gör", säger han.

Challengermode har det senaste året justerat sin affärsmodell. Bolaget fokuserade först på att låta spelare spela mot varandra om pengar men fokuserar nu också på sponsrade turneringar. Finansieringsrundan som bolaget nu tar in kan ses som en så kallad bryggfinansiering där man hoppas kunna få in en större investering längre fram.

Investeringen i Challengermode är Zlatans andra techinvestering på kort tid. I november i fjol investerade han också i spelstudion Isbit (NTL). En intressant detalj är att båda investeringarna gjorts tillsammans med personer från, eller med anknytning till, olje-familjen Lundin. 

Läs mer: Zlatans spelstudio tar in pengar från Lundin-familjen

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

* indicates required

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer