Annons

Zlatan köper in sig i spelstudio

Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic
Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic Foto: TT
Zlatan Ibrahimovic köper in sig i spelstudion Isbit Games. Bolaget står bakom spel som Batterijakten-serien och First Person Lover.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic köper en andel av spelstudion Isbit Games. Affären görs via bolag och innebär en ägarandel på 12,5 procent.

Isbit Games grundades 2014 och står bakom spel som Batterijakten-serien och First Person Lover, som av Youtube-stjärnan PewDiePie utnämndes till ”the most fabulous game in the Universe”, heter det i ett pressmeddelande.

Efter affären ägs Isbit Games till 65,6 procent av River, ett dotterbolag till Intellecta, till 21,9 procent av Markus Koos familj via bolag och till 12,5 procent av Zlatan Ibrahimovic via bolag.

”Det känns jättebra. Vi har gemensamma bekanta. Zlatan har träffat Markus Koos som är vd för Isbit”, säger Yann Blandy, vd och koncernchef på Intellecta. 

Hur påverkas ni av detta?

”Vi får ju en del uppmärksamhet. Sedan får vi en investerare som är passionerad när det gäller spel.”

Ska ni göra ett fotbollsspel nu?

"Det får framtiden utvisa"

Hur ser framtiden ut för Isbit Games?

”Vi startade med spel för marketing. Men under senare tid har Isbit lanserat egna spel, såsom Warp Shift. Det har vi för avsikt att fortsätta göra.”

I fjol hade Isbit Games en omsättning på 270 000 kronor. Det var en minskning mot 2014 då man omsatte 1,7 miljoner. Årets resultat var minus 378 000 kronor.

Direkt / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer