Annons

Zlatans spelbolag lägger ned – hittade inget nytt kapital

Zlatan Ibrahimovic och hans karaktär i spelet ”Zlatan Legends”.
Zlatan Ibrahimovic och hans karaktär i spelet ”Zlatan Legends”. Foto: TT och press.
För två år sedan släppte Isbit Games ett spel med Zlatan Ibrahimović i huvudrollen och värderades till 130 miljoner kronor. Men efter att de kommersiella framgångarna uteblivit väljer ägarna att lägga ned bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Isbit Games grundades 2014 och har främst rönt uppmärksamhet för mobilspelet ”Zlatan Legends”, som blev bolagets tredje titel.

I spelet tar Zlatan Ibrahimović rollen som en actionfigur i rymden. För besväret fick fotbollsstjärnan 12,5 procent av aktierna i Isbit Games.

Nu står det dock klart att spelutvecklaren avvecklar sin verksamhet. Vid en bolagsstämma på fredagen fattade ägarna beslut om att likvidera bolaget med omedelbar verkan. 

Orsaken är att ”Zlatan Legends” inte blev någon kommersiell framgång. 

Spelet lanserades under 2017 och drog samma år in intäkter på 8,8 miljoner kronor. Hur det gick i fjol är däremot oklart, då Isbit Games ännu inte offentliggjort sitt bokslut.

Enskilt största ägare i Isbit Games med 40 procent av aktierna var den börsnoterade kommunikationsbyrån Icta.

I ett pressmeddelande skriver Icta att de inte ville ”riskera ytterligare medel” i Isbit Games, som varit förlustdrivande.

Därför har de ”insisterat på att bolaget ska söka en extern långfristig finansieringslösning”, heter det. Men planerna att locka nya investerare gick i stöpet.

Isibit Games tog totalt in runt 40 Mkr i riskkapital. På ägarlistan fanns dessutom delar av Lundin-familjen, genom investeringsbolaget Back In Black, och Per Brilioth på Vostok New Ventures.

Spelutvecklarens värdering var som högst under 2016, ett år innan ”Zlatan Legends” lanserades, och nådde då upp till hela 130 Mkr. 

Di Digital har sökt Ictas styrelseordförande Erik Åfors för en kommentar.

Läs mer: Succéår för Zlatans svenska bolag – fördubblar intäkterna 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer