Annons

Zlatans spelstudio tar in oljepengar från Lundin-familjen

Zlatan Ibrahimovic är delägare i svenska spelstudion Isbit Games.
Zlatan Ibrahimovic är delägare i svenska spelstudion Isbit Games.
Svenska Isbit Games, med Zlatan Ibrahimovic i ägarkretsen, tar in 19 miljoner kronor från Back in Black Capital. Bakom investeringsbolaget står bland andra Lundin-familjen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I september stod det klart att Zlatan Ibrahimovic hade köpt 12,5 procent av spelstudion Isbit Games. Doldisbolaget nådde i fjol en omsättning på 270 000 kronor, en minskning mot 2014 då man omsatte 1,7 miljoner kronor.

Nu köper Lundin-familjen en större andel i bolaget än Zlatans. Back in Black Capital, som riskkapitalbolaget Vostok New Ventures vd Per Brilioth och Lundin-familjen står bakom, investerar 19,3 Mkr i Isbit Games för en andel om 15 procent.

Samtidigt köper Starbreezes varumärkeschef Almir Listo och några andra delägare mindre aktieposter i bolaget från befintlig ägare, uppger Isbit Games i ett pressmeddelande.

”Vi är mycket glada att vi har knutit till oss Back in Black Capital. Vår förhoppning är att Back in Black liksom de andra nya delägarna och en ny styrelse ska komma att tillföra både resurser och viktig spelkompetens för Isbit Games fortsatta utveckling och expansion, säger Markus Koos, vd för bolaget.

Transaktionen värderar Isbit Games till totalt 129 Mkr. Alltså är Zlatan Ibrahimovics andel värd 16 Mkr.

Back in Black Capital har tidigare i år investerat i en annan spelstudio, Svrvive, och i åneförmedlaren Lendify.

Läs mer: Kan oljepengar bygga nästa spelsuccé? Den här VR-studion tror det

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer