Hoppa till innehållet

Zound ska bygga röststyrd högtalare – förhandlar med Amazon och Google

Börskandidaten Zound Industries förhandlar med Amazon och Google om att bygga en röststyrd högtalare med AI-funktion. Det uppger bolagets ordförande Tommy Jacobson i en poddintervju med Di Digital.

Zound Industries ordförande Tommy Jacobson intervjuas i Di Digitals Startup Stories.

PODD

Zound Industries ordförande Tommy Jacobson intervjuas i Di Digitals Startup Stories.

Svenska Zound Industries står bakom Urbanears-lurarna och de uppkopplade Marshall-högtalarna. Bolaget omsatte över en miljard kronor redan 2016 och hoppas på en börsnotering senare i år.

”Det är sannolikt att vi går åt det hållet. Allt beror på börsläget givetvis”, säger bolagets ordförande Tommy Jacobson i en intervju med Di Digitals podd Startup Stories.

Precis som tidigare nämner han att förhandlingarna med brittiska Marshall är en knäckfråga som måste lösas innan en börsnotering kan bli verklighet.

Inom ett år ska vi ha en högtalare ute på marknaden med röststyrning och antingen Amazons eller Googles teknik i.

”Vi har ett avtal som sträcker sig till 2022. För att Zound ska få en bra värdering och bli ett stabilt bolag så måste vi förlänga det avtalet ganska rejält”, säger han. 

Läs mer: Tommy Jacobsons kasinobolag vänder till vinst 

Hur kommer det sig att ni förhandlat i över ett år?

”Det är ett väldigt komplicerat avtal. För det första är det ju ovanligt att skriva ett avtal på 15 år. Men vi förhandlar ju inte om vilka royaltyavgifter vi ska ha, det var vi klara med för ganska länge sedan. Det handlar mer om vem som sköter produktutvecklingen, vem som godkänner ny teknik, vem som ansvarar för sociala medier...”

Tommy Jacobson uppger att han var på Marshalls kontor utanför London häromveckan och att han känner sig optimistisk kring att förhandlingarna lider mot sitt slut. 

På ämnet produktutveckling flaggar han även för en ny satsning på den typ av AI-högtalare, eller röststyrd assistent, som Amazon och Google utvecklat, och som i dag används av miljontals amerikaner. Dessa uppkopplade högtalare reagerar på röstkommando och kan exempelvis läsa upp väderleksrapporten, spela musik från Spotify eller beställa hämtmat.

Ska Zound satsa på det röststyrda internet?

”Ja. Det ligger en högtalare i produktplanen som vi har. Inom ett år ska vi ha en ute på marknaden med röststyrning och antingen Amazons eller Googles teknik i.”

Så ni för samtal med dem om samarbeten?

Ja.

Hur ska era högtalare skilja sig från deras?

”Vi ska inte ta fram en egen teknik, det går ju inte. Det blir några stora spelare som kör det här. Så mycket är det ju design, vi är bra på att göra högtalare och hörlurar med bra ljud.”

Tommy Jacobson erkänner att Zound (NTL) inte alltid haft lätt att utveckla nya, högteknologiska produkter. Android-telefonen från 2015, Marshall London, blev ingen succé. Och i maj i fjol skrotade Zound formellt sin smartphone-satsning .

Läs mer: Börsaktuella Zound skrotar sin Marshall-telefon 

”Rent finansiellt blev telefonen ett misslyckande. Men vi lärde oss otroligt mycket om teknik och fick en otrolig respekt för hur man hanterar teknikleverantörer. Så det var ändå rätt beslut för att se långt fram”, slår Tommy Jacobson fast.

Tommy Jacobson har grundat investmentbolaget Varenne (NTL), med investeringar i bolag som Magine och Zound Industries, samt Zenith Vencap (NTL) med portföljbolag som Truecaller, Vionlabs och Shopbox. 


Lyssna på hela intervjun med Tommy Jacobson:

https://embed.acast.com/startupstories/tommyjacobson-zound-zenithvencap

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl

 

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera