Annons

Zuckerberg slår tillbaka mot Trump: ”Båda sidor är upprörda”

Facebooks grundare Mark Zuckerberg och USA:s sittande president Donald Trump.
Facebooks grundare Mark Zuckerberg och USA:s sittande president Donald Trump. Foto: Kollage/ AP.
Facebooks grundare och vd håller inte alls med Donald Trump att det sociala nätverket skulle vara emot honom. ”Båda sidor är upprörda över idéer och innehåll som de inte gillar”, skriver Zuckerberg. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Efter det amerikanska presidentvalet förra året har Mark Zuckerberg och Facebook dragits in i en allt hetare debatt om det sociala nätverkets roll i politiken.

I veckan framkom det att självaste Barack Obama kort efter valet uppmanade Facebook-grundaren att ta 'fake news' på allvar, efter att Zuckerberg tidigare sagt att tanken att det sociala nätverket skulle ha påverkat valet var "galen”.

Läs mer: Obama varnade personligen Zuckerberg för 'fake news'

Nu är det Donald Trump som vänder sig mot Facebook. I en tweet som skickades ut i veckan skrev den amerikanske presidenten att Facebook alltid har varit "anti-Trump”.

Det är en beskrivning som Mark Zuckerberg vänder sig mot. I ett inlägg på den egna sajten går han till svaromål.

"Trump säger att Facebook är emot honom. Vänstern säger att vi hjälpte Trump. Båda sidor är upprörda över idéer och innehåll som de inte gillar. Det är så det är att sköta en plattform för alla idéer”, skriver Zuckerberg.

I inlägget ångrar Zuckerberg även sitt tidigare påstående att det var en "galen" tanke att spridandet av falsk information påverkade valet.

"Att kalla det galet var avfärdande och jag ångrar det. Det här är en för viktig fråga för att vara avfärdande”, skriver han och fortsätter:

”Men vår data har alltid visat att vår större påverkan - från det att vi ger folk en röst till att låta kandidater kommunicera direkt till att hjälpa miljontals människor att rösta - spelade en större roll i det här valet.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies