Annons

Zuckerberg söker USA:s talman efter fejkad fyllevideo

Foto: J. Scott Applewhite
Facebooks vd och grundare, Mark Zuckerberg, har sökt talmannen för USA:s representanthus, Nancy Pelosi, angående en manipulerad video som spridits på plattformen. Videon ger sken av att talmannen är berusad.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

En manipulerad video där Demokraternas Nancy Pelosi uppträder på ett sätt där hon ser berusad ut har spridits på Facebook. Många av de som bidragit till spridningen stödjer president Donald Trump. Ett exempel är Trumps egen advokat Rudy Giulliani. 

Nancy Pelosi, som är talman i representanthuset, har reagerat med missnöje över att videon över huvud taget kunde spridas, enligt källor till Washington Post. Tidningens granskning fick Facebook att avlägsna filmen.

Men videon hade redan fått miljontals visningar. Det innebär nya problem för Facebook, som enligt egen utsago jobbar hårt med att hantera problem med fejkade nyheter och videouppladdningar av våldsamt innehåll. Facebook har 7 500 medarbetare som går igenom innehåll för att upprätthålla policy.

Flera hatiska inlägg blockerades i början av maj efter att Facebooks regelverk skärpts i syfte att begränsa desinformation och propaganda från "farliga individer".

Frågan är komplex och flera av de som blockerats gör ofta anspråk på att utgöra frontlinjen för yttrandefrihet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer