Annons
Annons
Sponsrat innehåll från 7A

”Vi leder en revolution i branschen”

Ida Tengman är affärsområdeschef inom kontor och lounge hos 7A.
Ida Tengman är affärsområdeschef inom kontor och lounge hos 7A.
Anrikt, flexibelt – och med unika lösningar. Nyöppnade 7A Posthuset i Stockholm beskrivs som den nya tidens kontorshotell. – Vi leder en revolution i branschen, säger Ida Tengman, affärsområdeschef inom kontor och lounge hos 7A.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Letar du efter nytt kontor eller möteslokal? Läs mer om 7A Posthuset

Det var i december som kontors- och konferensaktören 7A slog upp portarna till 7A Posthuset på Vasagatan i Stockholm. 17 000 kvadratmeter yta i det anrika, borgliknande huset har nu förvandlats till kontorshotell med en stor lounge samt möjlighet till event och konferens.

– De möjligheter vi kan erbjuda våra hyresgäster har inte funnits i centrala Stockholm tidigare. Den här skalan och storleken är vi ensamma om att kunna erbjuda, berättar Ida Tengman.

Byggnaden, med hundraåriga anor som posthus, har de senaste åren använts av Regeringskansliet – vilket gjort att en av stadens bästa adresser fallit i glömska. Nu öppnas fastigheten upp igen, där rikligt utsmyckade Boberghallen direkt innanför portarna drar blickarna till sig.

– Man känner en stor vördnad första gången man kliver in, det är nästan som att gå in på Nationalmuseum. Lokalerna är mångfacetterade och ger en möjlighet för oss att erbjuda någonting unikt. Vi har utrymme för både enmansbolaget och det större företaget med 500 anställda. Eller fler än så. 

”I den här skalan är vi unika” 

Just tack vare de stora ytorna, totalt har 7A sju våningsplan inklusive entréhallen till förfogande, har man kunnat utveckla ett nytt koncept: Flex Office (se faktaruta).

– Det riktar sig till företag som behöver större ytor och som vill kunna växa utan att behöva byta adress. Behöver man mer yta från en månad till en annan så kan vi erbjuda det genom vår expansionsgaranti, vilket givetvis innebär en stor flexibilitet för våra hyresgäster som växer snabbt. Detsamma gäller kontraktslängden, här slipper man binda upp sig på flera år utan kan ha kortare uppsägningstid, vilket ökar flexibiliteten ytterligare, säger Tengman och lägger till:

– Eftersom att vi har så pass stora ytor att tillgå går det att växa inom samma fastighet på ett sätt som ingen annan kan erbjuda. I den här skalan är vi unika.

Möjligheten att växa – eller skala ner – gör det ekonomiskt fördelaktigt att ha Flex Office, anser Tengman:

– Säg att du har ett företag med 100 anställda som ska bli 200 om ett år. Har du ett traditionellt kontor behöver du då ta höjd för det från start och betalar i värsta fall för halvtomma lokaler. Hos oss betalar du bara för ytan du nyttjar just nu. Det blir mycket mer ekonomiskt i längden. Sedan behöver man inte lägga energi eller pengar på det praktiska då städning, IT, vaktmästeri och reception ingår. 

”Intresset är jättestort”

Trots att Posthuset i 7A:s regi bara ha varit öppet i någon månad är intresset stort för såväl kontorslösningarna som eventdelen. Ida Tengman vittnar om bråda dagar för att hantera alla förfrågningar:

– Intresset är jättestort, det märks verkligen att ryktet går på stan och vi har fått jättefin feedback – både från hyresgästerna som redan flyttat in och de som varit här på visning. Vi märker att många förfrågningar kommer från större företag som inte är momspliktiga, då de hört talas om att vi har möjlighet att ta emot dem i Posthuset.  

Hur mycket spelar Posthusets läge intill Stockholm Centralstation in?

– Det spelar självklart in. Från arbetsgivarens sida är det ett stort plus att kunna erbjuda sin personal ett centralt kontor med inspirerande miljö. Det är så företag attraherar rätt kompetens. Kraven från personal är mycket större idag än tidigare, lönen kan vara sekundär medan arbetsmiljön är jätteviktig.

Kontakta 7A om Posthuset direkt här

DETTA ÄR 7A POSTHUSET

* Ligger på Vasagatan i centrala Stockholm, ett stenkast från Stockholm Centralstation och Arlanda Express.

* Invigdes 1903 med kunglig närvaro av Oscar II. Hit kom huvudstadens medborgare för att skicka brev, betala räkningar och skicka telegram. Den imponerande byggnaden är ett kulturarv, ritad av arkitekten Ferdinand Boberg. Den tidigare posthallen innanför entrén med marmorgolv och målade valv är döpt efter honom.

* 7A förfogar över 17 000 kvadratmeter i huset med flexibla lokaler för både kontor och konferens med möjligheter att anpassa ytan efter behov.

* I Posthuset erbjuds hyresgästerna möjlighet till:

– Flex Office, avskilda kontorsytor från 200 kvadratmeter och uppåt, för större företag som även är i behov av fullservice.

– Human Centric Workspace, arbetsplatser designade utifrån individens välmående och utveckling.

– Här finns uthyrningsbara kontorsytor till momsbefriade verksamheter.

– Möjlighet till konferens och event på totalt 3900 kvadratmeter på stadens mest centrala adress.

– Posthuset är en del av 7A Business Lounge, en av fyra möteslounger för kundbesök i Stockholms city.

FAKTA: 7A

Grundat 2006 av Fredrik Hultman och Bo Fuglsang, duon leder fortfarande företaget.

Erbjuder kontorslösningar, lounge samt lokaler för konferens och event.

Namnet kommer från företagets första kontorshotell på Strandvägen 7A.

Posthuset är företagets fjärde anläggning. Sedan tidigare finns 7A på Strandvägen, Odenplan och Centralen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av 7A och ej en artikel från Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer