Annons

Medarbetarnas krav: Snyggare ledningssystem SPONSRAT AV Addsystems

Alphabets projekt testar att levera mat och mediciner i Australien.

Techjätten levererar tacos med drönare i Australien

Joakim Samuelsson på Ingram Micro och Kenneth Melchior, Nordenchef för Zalando.

Zalando börjar leverera från svenskt lager

Krys vd Johannes Schildt och Min Doktors nya vd Laurens Leurink.

Fördel Kry i jakten på digitala vårdbesök

Ether är en av kryptovalutorna som accepteras i initial coin offerings.

Nytt miljardrekord för ICO:s

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:
Annons
Sponsrat innehåll från Addsystems

Medarbetarnas krav: Snyggare ledningssystem

Jakten på ökad struktur, tydligare målstyrning och bättre kvalitetssäkring gör att allt fler företag idag investerar i ledningssystem. Enligt Fredrik Sundström, vd för Addsystems, lider dock många av dessa system av ett stort problem: användarvänligheten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

– Medarbetarnas krav och förväntningar på att ha lättarbetade, väldesignade och kraftfulla system ökar hela tiden och där ligger många företag efter i nuläget, säger Fredrik Sundström.

För Addsystems eget ledningssystem, Add, är enkelhet och formbarhet därför två av de viktigaste ledorden. Enligt Fredrik Sundström är ett av systemets tydligaste kännetecken dess enkelhet när det gäller att integrera olika informationskällor. Oavsett om det gäller dokumenthantering, redovisning av nyckeltal, avvikelsehantering eller produktionsplanering, görs allting tillgängligt genom samma databas och genom samma användargränssnitt.

– Vi märker ett önskemål från organisationer om att ha så få databaser som möjligt, eftersom de skapar så mycket administrativt arbete. Kan man istället jobba med bredare system, som kan lösa flera problem, då slipper man en massa ”overhead-arbete” och man slipper bygga många integrationer. Jag tror det är därför vi ser en tydlig trend kring att hålla nere antalet system och lösningar.

För Addsystems kunder innebär öppenheten i systemet besparingar både i tid och pengar. Dessutom blir det enklare för företagen att lägga till nya funktioner och på så vis låta ledningssystemet växa i takt med företaget.

Läs mer om hur Addsystems ledningssystem lyfter din verksamhet.

Samtidigt tror Fredrik Sundström att den allra största vinsten med Add uppstår först i kontakten med den enskilda användaren. Eftersom all information samlats på samma plattform, med en enhetlig behörighetsstruktur, kan nämligen informationen i systemet skräddarsys för varje individ. Istället för att behöva leta upp det som är relevant för just dig, får alltså varje användare detta serverat direkt från startsidan. 

– Den stora, positiva effekten kommer när man får den enskilda medarbetaren att gå in i ett system och själv känna att det här är relevant information och att de kan hitta det de söker.

Att medarbetarna själva ska känna en lust att arbeta i systemet är något som Fredrik Sundström tror att många företag missar men som blir allt viktigare. Dagens medarbetare ställer nämligen allt högre krav på både funktion och design när det gäller interna arbetsverktyg, och ledningssystem är inget undantag.

Läs mer om Add här.

För företagen innebär detta ett nytt sätt att tänka på ledningssystem. Även om avsikten med dessa system är att skapa enhetliga strukturer och processer inom organisationen så måste de först lyckas tilltala individerna och få dem att vilja använda systemet. I det arbetet ser Addsystems att de har en viktig roll att fylla.

– Det här med design är nästan något som vi som leverantör får driva för att få med alla i organisationen, eftersom specialisterna som vill köpa in ett system till företaget inte alltid bryr sig om sådana saker. Men ska systemet bli en succé, som alla ska vilja jobba i, finns tre viktiga faktorer: En tilltalande design, användarvänlighet samt formbarhet.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Addsystems och ej en artikel från Dagens industri