Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Beachhouse One

Så tar han ditt företag till en ny nivå: ”En lyckad försäljning är inte tur”

Nyckeln bakom en lyckad försäljning är kontroll och förberedelser. I alla fall om man frågar Per-Olov Lindgren, vd på konsultbolaget Beachhouse One.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Per-Olov Lindgren har mångårig erfarenhet av såväl företagsledning som M&A. Han menar att merparten av bolagssäljare lägger tid och fokus på fel saker, ofta på bekostnad av både pris och företagets framtidsutsikter.

Var förberedd på oplanerade affärer

Som säljare är det istället klokt att alltid vara förberedd inför både plötsliga och planerade affärer.

– Utvärdera alternativ och välj en köpare som verkligen förstår din affärsverksamhet, utvecklingspotential och framtida värde så att du kan vara trygg med att köparen tar över. De bästa affärerna görs när det finns en strategic fit, säger Per-Olov Lindgren.

Beachhouse One är främst aktiva inom IT-sektorn. Per-Olov Lindgren har arbetat i företagsledning inom förvärv, försäljning och ekonomi och på positioner som vd och controller. Han har dessutom inte bara haft finansieringsuppdrag, förvärv och försäljning av företag på koncernnivå utan även varit CFO på digitala europeiska startups.

 – Vår kompetensbredd och tidigare erfarenheter gör att vi kan erbjuda ett brett register och flera perspektiv för att sätta rätt pris på ditt bolag, säger han.

En partner med lång erfarenhet är avgörande

Är du en SMB som vill förbereda, utvärdera eller sälja ditt bolag är det därför klokt att ha en erfaren partner som kan följa med er genom hela processen med allt vad det innebär – från att hitta en köpare och sälja in ditt bolag till due diligence och en avslutad, lyckad affär till rätt pris.

  – Här vill jag hjälpa till; du har din affär att sköta under tiden, säger Per-Olov Lindgren och avslutar:

 – Kontakta mig så kommer jag förbi och diskuterar strategi och potential. Oavsett var i processen ni befinner er är det bra med en ’second opinion’. Det blir en inspirerande timme som ni garanterat kan räkna hem.

Beachhouse One

Konsultbolaget Beachhouse One erbjuder professionella tjänster inom köp-och försäljning av företag, digitalisering och managementkonsulting.

Läs mer här

Eller kontakta Per-Olov på: per-olov.Lindgren@beachhouseone.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Beachhouse One och ej en artikel från Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer