Annons
Annons
Sponsrat innehåll från CG IT

CGit lanserar nytt verktyg som optimerar användandet av AI-infrastruktur

I takt med att mängden data ökar förbättras också möjligheterna att använda kraften i AI och deep learning fullt ut. En förutsättning för att kunna utveckla lösningar inom området är en väl fungerande AI-infrastruktur och kraven på detta är nu högre än någonsin. CGit har länge varit ledande i Sverige inom avancerad IT-infrastruktur och tar nu nästa steg på sin resa. Detta genom lanseringen av en egenutvecklad mjukvara som hjälper deras kunder att utnyttja sin utrustning på ett så effektivt sätt som möjligt. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

CGit har levererat expertis inom hårdvara och specialiserad IT-infrastruktur sedan 2007 och lagt stort fokus på avancerad lagring i datacenter samt servrar, nätverk och säkerhet. För drygt fyra år sedan såg bolaget att AI började hamna högt upp på framför allt bilindustrins agenda och de kunde se att kraven på IT-infrastruktur skulle komma att öka kraftigt. Där hittade de sin nisch och positionerade sig snabbt till att bli ledande i Sverige inom just den högteknologiska AI-infrastruktur som krävs för att utveckla nya smarta lösningar inom AI och deep learning. 

– Vi såg dels att det var nya beställare av infrastruktur. Det var inte längre bara IT-avdelningarna som fick den stora delen av budgeten utan även forskning och utveckling. Då tog vi in ytterligare expertis och har sedan dess levererat en av Sveriges största plattformar för AI-utveckling. Vi är även core technology partner till AI Sweden som är Sveriges nationella AI-initiativ där vi bidrar till att främja svensk innovation och forskning inom området. Vi levererar all datakraft och expertis kring utrustningen som krävs för att forskare och utvecklare ska kunna göra sina idéer till verklighet, berättar Petter Ahlén, affärsområdesansvarig ”AI & Datacenter” på CGit. 

Ett verktyg byggt för modern infrastruktur

På samma sätt som CGit var tidiga med att identifiera att företagsledningar hade AI på agendan utan att veta hur man skulle ta det vidare upptäckte de ytterligare en lucka som behövde täckas. Det resulterade i det nya egenutvecklade verktyget AiQu som tar bolagets erbjudande till nästa nivå. Verktyget ersätter äldre verktyg som inte fungerat optimalt tillsammans med den moderna infrastrukturen och hjälper kunder att få ut maximalt med värde från sin utrustning. Ett verktyg som är helt och hållet anpassat för AI-utveckling. 

– Vi insåg att de äldre verktygen inte var ultimata om man ville få en sådan typ av avancerad miljö att fungera så bra som möjligt. Det började egentligen med ett blankt papper och vi byggde en applikation som passar den moderna infrastrukturen och som kan hantera och orkestrera den här typen av arbeten för utveckling av AI på ett långt mer effektivt sätt, säger Christian Gustavsson, CVO på CGit. 

”Optimerar nyttjandegraden”

Enkelheten är själva kärnan i AiQu, förklarar Petter Ahlén.

– Vi har byggt en infrastruktur som motsvarar en fyrfilig motorväg och verktyget gör det möjligt att köra på den i full fart. Verktyget kräver väldigt lite kapacitet för att köras och håller den dyra utrustningen sysselsatt dygnet runt. Det fina med AiQu är att det inte är för komplext utan lätthanterligt. Det gör att kunderna sparar mycket tid och kan använda det själva utan problem. Det är också lätt att skapa avancerade funktioner. 

– Tidigare har vi varit bäst på att sätta ihop och installera avancerad infrastruktur men nu kan vi också hjälpa till med att optimera nyttjandegraden, fyller Christian Gustavsson i. 

Investerar i sin egen utrustning

Det som skiljer CGit från kollegor i branschen är att de själva investerar i utrustningen, berättar Petter Ahlén. De har köpt utrustning, dels för att kunna utveckla lösningar själva men också för att kunna bekanta sig med utrustningen, tänja på gränserna och göra proof of concepts. 

– Det vi levererar ska vi också använda själva och det gör att vi kan testköra lösningar för våra kunder och hjälpa dem att inse och nyttja värdet till hundra procent, avslutar Petter Ahlén. 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av CG IT och ej en artikel från Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer