Annons
Annons
Sponsrat innehåll från CHG-Meridian

CHG-MERIDIAN leder vägen inom cirkulära IT-lösningar

För CHG-MERIDIAN är hållbarhet djupt inbäddat i företagets DNA och vi jobbar ständigt för att förbättra våra lösningar och produkter i enlighet med den cirkulära ekonomin, menar Lukas Tränkle, Chief Operating Officer i norra Europa på CHG-MERIDIAN.
För CHG-MERIDIAN är hållbarhet djupt inbäddat i företagets DNA och vi jobbar ständigt för att förbättra våra lösningar och produkter i enlighet med den cirkulära ekonomin, menar Lukas Tränkle, Chief Operating Officer i norra Europa på CHG-MERIDIAN. Foto: Heléne Grynfarb - Järna Kommunikation
Resursbrist och klimatförändringar är prioriterade frågor globalt; allt fler åtgärder införs med syfte att övergå till en cirkulär ekonomi, men ännu har samhället långt kvar innan det når full cirkularitet. För CHG-MERIDIAN har dock den cirkulära ekonomins principer varit en del både av bolagets affärsmodell och DNA – i årtionden. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Kontakta CHG-MERIDIAN  

Strävan efter hållbarare verksamheter tvingar ständigt fler företag att hitta nya tillvägagångssätt. Grön och klimatvänlig verksamhet blir alltmer en viktig differentierande faktor, inte minst eftersom det blivit tydligt att enbart hållbara affärsmodeller kan vara framgångsrika på lång sikt. Många aktörer strävar därför efter ambitiösa hållbarhetsmål och är uppmärksamma på sin miljöpåverkan även när det gäller upphandling av tjänster och utrustning för IT. 

Tack vare lång erfarenhet och innovativa lösningar utgör CHG-MERIDIAN ett avgörande stöd för sina kunder i denna övergång. Företaget stöttar under hela livscykeln, från finansiering och användning till certifierad och säker dataradering, renovering och re-marketing. Att välja en kretsloppsmodell med expertrenoverad och leasad IT-utrustning istället för att ständigt köpa nya enheter sänker klimatpåverkan markant. 

Enkel lösning för koldioxidneutralitet

Tyvärr är det dock nästintill omöjligt att undvika att växthusgaser produceras, till och med i ett cirkulärt system. Därför har CHG-MERIDIAN lanserat nya, globala finansieringslösningen carbonZER0 som ett viktigt verktyg på resan mot cirkulär ekonomi. 

– CarbonZER0 är en enkel, heltäckande lösning för koldioxidneutrala - och därmed mer hållbara - investeringar i IT-utrustning, något som kan vara en affärskritisk fråga i tider med stor resursbrist, säger Lukas Tränkle, Chief Operating Officer i norra Europa på CHG-MERIDIAN.

Så blir ni koldioxidneutrala med CarbonZER0 

Genom att ta hänsyn till både tillverkning, logistik och elkonsumtion under hela produktens livscykel sammanställer CHG-MERIDIAN en heltäckande bild av dess totala klimatutsläpp. Med carbonZER0 kan utsläppen sedan kompenseras helt, vilket resulterar i en koldioxidneutral maskinpark för IT. I kombination med en cirkulär livscykelhantering representerar carbonZER0 därför nästa steg mot en mer miljövänlig framtid.

Lösningen är tillgänglig för såväl smartphones, laptops och skärmar, som för desktopdatorer, paddor och andra handhållna enheter. De pengar som genereras av den marginellt höjda leasingavgiften används för att finansiera internationellt certifierade projekt, vars syfte är att motverka klimatförändringar. 

Hållbarhet som kärnfokus

Det är kombinationen av innovativa lösningar och hållbara val som tar samhället framåt i jakten på en cirkulär ekonomi. För CHG-MERIDIAN handlar detta om att ha hållbarheten som kärnfokus och det är inte bara tomma ord. Företagets renoveringsgrad ligger på hela 95 procent och all utrustning som inte kan återanvändas återförs till materialcykeln genom certifierade återvinningsprocesser. Dessutom använder CHG-MERIDIAN:s egna Technology Centers enbart förnybar energi och det pågår ett ständigt arbete för att ytterligare förbättra företagets miljöarbete. I slutänden handlar det om att bidra till en bättre framtid. 

Läs mer om CHG-MERIDIAN:s hållbarhetslösningar 

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av CHG-Meridian och ej en artikel från Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer