Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Cisco

Cisco har löst problemet med digital säkerhet inom krypterad data

Den enskilt största utmaningen inom digital säkerhet idag är cyberhoten. Idag är drygt hälften av all trafik och information som delas på internet krypterad – något som spås öka till 90 procent inom bara två år. En utveckling som kommer ha enorm påverkan för traditionella säkerhetssystem och något Cisco tagit fasta på och utvecklat en lösning som upptäcker hot utan dekryptering. Något som tidigare kallats olösbart.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Dagens säkerhetssystem är ofta välutvecklade men brister när det kommer till att upptäcka hot när datatrafiken är krypterad. Vill man upptäcka den typen av hot måste dessutom trafiken dekrypteras vilket kan leda till andra problem som brist på integritetsskydd. Cisco har nu tagit fram en lösning på det som många kallar olösligt – något de kallar för Encrypted Traffic Analytics (ETA), som kan upptäcka hot utan dekryptering.

– Det finns många viktiga frågor man måste adressera under sin digitaliseringsprocess. Förenkling, automatisering, säkerhet, intelligens och innovation. För att möta dessa punkter har vi lanserat något vi kallar ett intuitivt nätverk som en bas för plattformen för säker digitalisering, säger Per Samuelsson, vd för Cisco Sweden.

Maskininlärning i grunden för lösningen

ETA baseras på en avancerad infrastruktur med intelligent maskininlärning i mitten som kan analysera krypterad data och utröna huruvida en viss typ av information innebär ett hot eller inte baserat på hur mönstret ser ut.

– ETA kan med hjälp av avancerad mönsteranalys identifiera hot utan att dekryptera någon data. Genom analysen kan ETA se om det är ett farligt innehåll eller inte gällande alla förbindelser som kopplas upp.

Stora företag kan i dagsläget ha mellan 20 och 50 olika säkerhetssystem som ändå inte ger ett fullgott skydd. Därför är valet av rätt plattform en viktig komponent för att kunna identifiera hot i krypterad trafik.

– Det är en stor fördel att allt blir mjukvarubaserat. Det tar automatiseringsprocessen till en helt annan nivå. Vi väljer att tänka på själva arkitekturen i systemen och bygga upp en helhet med mycket bättre säkerhet. 

Läs mer om Enterprise Network Security 

Automatiserad segmentering sparar tid

I takt med att fler tjänster digitaliseras och blir uppkopplade blir segmenteringen av infrastrukturen extremt viktig. I traditionellt byggda nät blir detta ett väldigt omständligt jobb som ofta kan resultera i att det inte genomförs. Med Ciscos intuitiva nätverk kan detta nu ske automatiskt. 

– På det traditionella viset har det varit väldigt arbetsamt och krävt tidskrävande omkonfigurering så fort något ska flyttas. Det intuitiva nätverket sköter detta automatiskt och man behöver bara säga till nätet vad som ska utföras utan att behöva definiera några detaljer som administratör.

Nätverk beskrivs idag som den nya oljan då mindre än en halv procent av all data som skapas och lagras i nätverk utnyttjas i beslutsfattning.

– Vi ser det som en outnyttjad resurs och vill med våra analysverktyg som ingår i vårt intuitiva nätverk göra det möjligt att utnyttja så mycket data som möjligt proaktivt. På så vis får man ut mer information om trafiken inom nätverken vilket i slutändan gör det lättare att identifiera problem och fatta bättre beslut.

Läs mer om it-säkerhet och Ciscos lösning här

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Cisco och ej en artikel från Dagens industri
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies