Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Cisco

Stora fördelar för företag som använder effektiva och intelligenta videomöten

Allt fler företag satsar på virtuella möten och samverkan genom videoupplevelser. Genom att kunna mötas oberoende var man befinner sig blir organisationer inte bara effektivare och miljövänligare – kvalitativa videomöten har också visat sig kunna ge fördelar som högre flexibilitet och produktivitet.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Alla typer av företag och organisationer är beroende av att kunna kommunicera och samverka med varandra. I en allt mer globaliserad värld där människor ställer höga krav på flexibilitet i arbetslivet är videobaserade möten en möjliggörare. Ciscos mötesplattform Cisco Webex gör det möjligt för företag och team att genom högkvalitativa videomöten få en upplevelse så lik ett fysiskt möte det bara går. Många organisationer är utspridda över hela landet och ibland till och med världen. Här gör videomöten det möjligt för företag att minska resandet, kunna arbeta på distans och skapa ett agilt arbetssätt där man snabbt kan sammankalla personer med rätt kompetens för att fatta viktiga beslut. Det gör lösningen både miljösmart och produktiv.

– Det är en stor trend att flera myndigheter och organisationer försöker begränsa resande men det ställer krav på att man ska kunna samarbeta och lösa problem virtuellt utan att förlora tid. Det är fantastiskt att tekniken kan göra nytta så att företag kan vara agila, mobila och effektiva när människor och avdelningar sitter på olika platser. Man kan dela information i webex teams, skapa projektgrupper och snabbt diskutera, säger Torsten Sagner, Manager för Collaboration på Cisco.

Kan använda hela kroppsspråket

En av de stora fördelarna med videomöten är att man till skillnad från chat, mejl och telefon kan använda kroppsspråket för att förmedla information. Med en bra upplevelse kommer  företag att använda lösningarna i större utsträckning och göra besparingar. När vem som helst snabbt kan boka, starta och genomföra möten med högkvalitativ video utan krångel uppstår en användarnytta som ökar affärsvärdet, menar Torsten Sagner. 

– Man sparar otroligt mycket tid, speciellt om man arbetar på en organisation som hela tiden vill förmedla information, känslor eller instruktioner. När man inte bara kan använda röst, utan också bild, ord, gester och ansiktsuttryck är det enklare att få en bekräftelse på att de andra deltagarna förstått vad man menar. Det vinner man mycket på då man direkt kan återkoppla tydligt och man kan leda och instruera på distans på ett effektivt sätt.

Inkluderande lösning

Det som särskiljer Cisco från andra i branschen är deras inkluderande förhållningssätt. Alla ska kunna delta i ett möte oavsett enhet eller plats. Man kan lika gärna ansluta från en mobil, platta, dator eller videorum och delta vare sig du sitter på ett kontor, på distans eller i offentlig miljö. Interaktiviteten är en annan viktig del av lösningen. 

– Att kunna dela dokument trådlöst utan behov av kablar och donglar är något många av våra kunder verkligen uppskattar. Vi har också en funktion som kallas digital whiteboarding för deltagare i möten som gör att alla kan se vad som förmedlas på exempelvis WebexBoard.

Ciscos system är integrerade, vilket innefattar kamera, codec, högtalare och mikrofon. Det gör det enkelt för företag att installera, uppdatera och hantera lösningarna. Lösningar finns för allt från klienter, appar, smartphones och mindre mötesrumslöningar till större rum och hörsalar. Alla lösningar hänger ihop och erbjuder samma användarupplevelse.

– Många system har en touchpanel kopplade till sig som står på konferensbordet och från vilka man styr mötena. Panelerna är enkla att konfigurera och anpassa. Du kan till exempel göra det möjligt att styra ljus, gardiner och videokvalitet kopplat till vilket möte du ska starta. 

Intelligenta möten

Ytterligare en funktion som skiljer Cisco från liknande leverantörer är deras erbjudande inom intelligenta möten. Enligt en marknadsundersökning anger hela 66 procent av de tillfrågade att de skulle byta leverantör för att få tillgång till den typen av tjänst. I systemet är AI, maskininlärning och ansiktsigenkänning inbyggt vilket gör att man bland annat kan starta, spela in och boka möten via röststyrning, se hur många som deltar genom ”people count” och ge deltagare virtuella namnskyltar så att man enkelt ser vilka som deltar. 

– Genom Cognitive Collaboration får man en intelligent lösning med teknologi som är kognitiv, vet vad som händer i ett möte och kan fungera proaktivt. När användare känns igen kan systemet planera förslag på nya mötestider då det kan se lediga tider i deltagarnas kalendrar. Ansiktsigenkänningen gör också att systemet kan ge en ”best view” vilket gör att kameran automatiskt justerar sig så att alla syns i bild vilket skapar bästa möjliga upplevelse för motparten.

Cisco är kända för sina videolösningar och Gartner har bland annat utnämnt Cisco Webex till ledare inom samverkanslösningar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Cisco och ej en artikel från Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer