Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Citrix

Därför måste framtidens IT-arbetsplats levereras till personer istället för enheter

Traditionell IT-leverans på arbetsplatsen har inneburit dator och tangentbord på kontoret med lokal dataåtkomst. Framtidens arbetsplats kommer däremot att behöva se väldigt annorlunda ut. För att företag ska kunna vara agila och hantera utmaningen med ständigt växande applikations- och systemportföljer måste IT nu levereras till oss som personer.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Majoriteten av svenska medelstora företag som funnits längre än ett par år sitter med en enorm mängd system och applikationer där man lägger till fler än vad man tar bort. När man sedan går igenom hela IT miljön blir det lite som att gå igenom en arkeologisk utgrävning med lager av applikationer och tjänster som gör det komplicerat att leverera IT på ett enkelt och säkert sätt till sina medarbetare. När möjligheten till fjärråtkomst till sin arbetsplats nu blivit mer av ett krav än en önskan så måste företags synsätt på sin IT-leverans ändras, menar Peter Söderholm, CTO på Citrix. 

– Många har byggt sina lösningar genom åren med antaganden att man primärt levererar applikationer till en PC på ett kontor. Men dessa lösningar fungerar ofta dåligt eller inte alls mot dagens krav på ett flexibelt och mobilt arbetssätt. Istället behöver man tänka om och leverera IT till en person och inte en specifik enhet. Det ska finnas tillgängligt oavsett varifrån personen väljer att arbeta och vara produktiv istället för att tvinga användaren till en specifik plats. IT ska anpassa sig efter oss och inte tvärtom.

Hör Peter berätta mer om framtidens IT-arbetsplats (Future of Work Tour i Stockholm 27/8 och Göteborg 28/8

Flexibilitet ökar kraven på säkerhet
För att möjliggöra ett modernt och framtidssäkert arbetssätt som är anpassningsbart med dagens applikationer måste man både kunna erbjuda frihet och säkerhet. Kraven på flexibilitet gör just utmaningen med det sistnämnda större.

– Förr i tiden när appar bara var tillgängliga på insidan av nätverket var man inte lika exponerad. Nu måste man se till ett säkrare sätt att leverera IT eftersom det ställs stora krav på snabbhet och flexibilitet från verksamheten. Ett bra exempel är försvarskoncernen Saab, som med hjälp från DXC och baserat på Citrix Workspace skapat en digital arbetsplats som klarar deras högt ställda säkerhetskrav och samtidigt gör det möjligt för Saab att på två dagar efter ett förvärv av ett annat bolag kunna leverera en fullt fungerande IT arbetsplats.

– Den moderna plattformen vi har idag som arbetsplatslösning hjälper oss verkligen att integrera nya företag effektivt, säger Mats Hultin, Group CIO, Saab.

Intelligent Workspace ska eliminera tidstjuvar
Själva syftet med agila arbetsplatser är att öka effektiviteten och produktiviteten. Under en arbetsdag spenderar man en stor del av tiden på att byta mellan applikationer och system vilket skapar avbrott som sänker produktiviteten rejält. För att komma ifrån detta planerar Citrix lanseringen av en ny lösning de kallar Intelligent Workspace. 

– Lösningen kommer att minska tiden vi lägger på återkommande och därför tidskrävande uppgifter som egentligen inte tar mycket tid i sig men sammantaget utgör de en stor del av arbetsdagen. I gränssnittet kommer du att ha en vy som gör det enkelt att byta mellan applikationer och samtidigt kommer du att få förslag på uppgifter som kan utföras med några enkla klick. Det kan vara allt från att godkänna ett utlägg till att rapportera dina semesterdagar. Maskininlärning gör att applikationen ständigt lär sig och ytterligare förenklar och eliminerar tidstjuvarna, asvlutar Peter Söderholm. 

I slutet på augusti kommer Peter med flera att finnas på plats i Stockholm (27/8) och Göteborg (28/8) och prata om just detta. Besök Citrix Future of Work Tour, en kostnadsfri halvdag om hur man med IT kan jobba smartare och öka företagets produktivitet. Mer information och anmälan finner du på Citrix Future of Work

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Citrix och ej en artikel från Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer