Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Citrix

Så snabbade Citrix upp Yaskawas arbete med 80 procent

Produktionen hos Yaskawa, den japanska tillverkaren av bland annat industrirobotar, hämmades av ett långsamt nätverk. Efter att Citrix levererat och implementerat SD-WAN-teknologi, kunde delar av arbetsprocessen snabbas upp med 80 procent – och dessutom bli säkrare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Inom industrin har MPLS-nätverk länge varit en beprövad teknik som fungerat väl för informationsöverföring mellan olika enheter.

Men i takt med att informationsmängden och förväntningarna på ökad överföringshastighet ökat, har tekniken inte hängt med. Den har uppfattats som långsam, dyr och dessutom sårbar i de fall där organisationen helt förlitat sig på sitt enda MPLS-nätverk.

Så var fallet för Yaskawa. Företaget har 30 kontor och sju fabriker på tre kontinenter.

– Vi har ett stort MPLS-nätverk, men det är långsamt och dyrt. Om vi skickar en CAD-ritning kan det ta 30 minuter innan mottagaren kan öppna den, säger Andrée Bengtsson, IT-koordinator på Yaskawa i Europa.

Han berättar att nätverket varit så överbelastat att vanliga samtal ofta kopplats ned. Det har varit svårt att anordna videokonferens eller gruppsamtal. 

– Vårt arbete har försvårats, säger han.

Fler överföringskanaler

Det fick Yaskawa att agera. Man tog hjälp av Citrix som levererade SD-WAN-teknologi. Här breddas kommunikationskanalerna genom att annan överföringsteknik kopplas in. Det kan gälla vanligt internet, mobilt bredband, radiolänk eller satellitöverföring, de tekniker man väljer att använda.

– Det blev en dramatisk förbättring. En ritning som tidigare tog 25 minuter att ladda ner var nu klar på bara fem minuter. Det var en förbättring på 80 procent, säger Andrée Bengtsson.

Med SD-WAN kan man styra vilken väg informationen ska gå. Om vanlig internetöverföring är den billigaste och bästa kanalen kommer informationen att gå den vägen. Blir det trångt eller uppkopplingen bryts, väljer systemet en annan kanal. 

– Med SD-WAN har vi kunnat minska användningen av vårt MPLS-nätverk. Vi har blivit mer produktiva, allt går snabbare. Vi har också fått en mer driftsäker uppkoppling, säger Andrée Bengtsson.

Fredrik Wållgren är affärsansvarig för Networking på Citrix i Sverige. Han förklarar att SD-WAN ger både mer bandbredd och ökad säkerhet vilket ger en förbättrad applikationsleverans och användarupplevelse till verksamheten, och att investeringarna som måste göras oftast betalar tillbaka sig snabbt.

Hör Fredrik berätta mer om Citrix SD-WAN. Anmäl dig till webinar här

 – Yaskawa fick en kraftig besparing på sina kostnader. Deras ROI (return of investment) var bara 10 månader vilket är en väldigt bra ROI-kalkyl för den här typen av projekt. Det är verkligen lönsamt, både om man tittar på ökad produktivitet och rena kostnadsbesparingar, säger han.

Fördel vid utspridd organisation

SD-WAN lämpar sig för alla branscher och verksamheter, men är mer fördelaktigt för organisationer som är utspridda över fler platser, som företag med kontor och verksamhet i många länder, eller företag inom detaljhandeln, med butiker på många platser.

– Citrix SD-WAN är lätt att implementera. På lokalkontoren är det bara att ha en person som kan stoppa in kablarna, resten kan skötas på distans från ett huvudkontor. Man behöver aldrig skicka ut någon tekniker. Det gör det ännu smidigare och billigare, säger han.

Även om teknik som MPLS fungerar bra i Norden, blir det genast dyrare och långsammare i andra regioner.

– Jag vet svenska företag med närvaro i Asien som betalar hundratusentals kronor i månaden för ett dedikerat MPLS-nätverk mellan sina verksamhetsplatser. Här finns väldigt mycket att spara om man använder SD-WAN vilket gör att det finns en jättepotential för många svenska företag att driva ner sina kostnader, säger han.

På Citrix förutser man att marknaden för SD-WAN kommer att öka exponentiellt.

– Det här är en väldigt snabbt växande marknad och vi ser ett väldigt stort intresse för den här tekniken, säger Fredrik Wållgren.

Hör Fredrik berätta mer om Citrix SD-WAN. Anmäl dig till webinar här

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Citrix och ej en artikel från Dagens industri
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies