Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Conapto

Conapto gör det möjligt att konsumera infrastruktur on demand

Co-location leverantören Conapto sticker ut som en unik aktör på marknaden genom att erbjuda ett helsvenskt alternativ och avtal helt utan bindningstider.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Idag konsumerar många företag tjänster som Office 365, affärssystem, CRM och andra mjukvarubaserade molntjänster på månadsbasis med korta bindningstider. Men samtidigt tvingas de låsa in sin infrastruktur i långa och komplicerade avtal. Svenska Conapto vill med flexibla avtalsstrukturer göra det möjligt för sina kunder att kunna konsumera även sin infrastruktur on demand – utan bindningstider.

– Hos oss får man möjlighet att konsumera sitt datacenter på samma flexibla sätt som andra närliggande tjänster. Allt hänger ihop och kunden har en, totalt sett, bättre avtalsstruktur med mindre risk som ger helt nya möjligheter att kunna anpassa sin verksamhet efter företagets behov, inte efter hur lång bindningstid du har på avtalet, säger Stefan Nilsson, Marknadschef på Conapto.

Tre primära tjänster

Som co-locationleverantör hyr Conapto, likt ett hotell, ut plats i en serverhall där kunden placerar sin it-utrustning och erbjuder samtidigt tillhörande konnektivitetstjänster och direktuppkoppling till publika molntjänster.

 – Utöver vår co-locationdel erbjuder vi också det som kallas Interconnect som avser all kommunikation inom serverhallen – mellan kundens egna system, mellan olika kunders system och mellan kunden och operatörer för extern access. Sedan erbjuder vi tjänsten CloudHub som gör det möjligt för kunden att hyra direktaccess till de stora publika molntjänsterna AWS, Azure och Google Gloud. En tjänst som möjliggör hög flexibilitet och rätt prestanda och som annars är dyrt att fixa på egen hand.

”Våra kunder kan vara trygga”

Till skillnad från andra leverantörer har Conapto svenska ägare och hela sin organisation baserad i Stockholm – från ledning till support. Med det kommer en stor förståelse för kundernas behov på den svenska marknaden, korta beslutsvägar och en trygghet många efterfrågar.

– Kunden hamnar alltid direkt hos oss och slipper till exempel ringa supportsamtal till Indien eller liknande. Vi har inga förpliktelser gentemot någon annan myndighet i något annat land och har våra serverhallar i Sverige så att våra kunder kan vara trygga med vem som har access till vad. För vissa kan detta vara en känslig och viktig fråga och ett ämne som ju har diskuterats flitigt på senare tid.

 Conaptos två serverhallar är placerade i Stockholm och sammankopplade vilket gör att man kan erbjuda sina kunder en unik möjlighet att bygga sin it-miljö helt redundant.

– Detta är något som gör oss unika. Genom att våra kunder kan placera sin utrustning på två ställen samtidigt med en snabb koppling däremellan skapas en it-miljö som är extremt redundant och säker.

 – Sammantaget gör detta oss till en utmanare som vill förändra spelreglerna för hur företag och organisationer köper co-location. Vi är det flexibla helsvenska alternativet som med moderna affärsvillkor, hög kompetens och närhet till kunderna vill hjälpa våra kunder skapa en it-plattform för tillväxt och innovation.

 Läs mer om Conapto och deras tjänster här

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Conapto och ej en artikel från Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer