Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Conapto

Conapto ska förenkla förflyttningen till molnet genom att ställa sig på kundens sida

Håkan Björklund, VD på Conapto AB.
Håkan Björklund, VD på Conapto AB.
Allt fler företag och organisationer är på väg in i, eller har redan flyttat till molnet. Flytten kan dock bli en komplicerad affär då många kunder sitter fast i långa avtal som gör det svårt att konsumera IT och molntjänster på det sätt som det var tänkt – on demand och som månadsprenumeration. Conapto utmanar nu branschen genom att erbjuda skalbara och flexibla avtal, utan bindningstider, på hela tjänsteerbjudandet. Allt skall kunna skalas upp och ner efter kundens behov.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Conapto AB erbjuder säkra, miljövänliga och kostnadseffektiva serverhallar för den fysiska hårdvaran och marknadsledande tillgång till kommunikation och uppkoppling mot publika molntjänster som Amazon Web Services, Microsoft Azure och Google Cloud. Genom att gå ifrån den traditionella, stelbenta affärsmodellen som låser in kunder i långa avtal vill man underlätta förflyttningen till molnet och erbjuda en plattform med ett brett sortiment och hög prestanda – med moderna och flexibla affärsvillkor.

– Vi använder oss av en flexibel modell där prissättningen baseras på faktiskt konsumtion. Likt en stor e-handel så erbjuder vi hela molnutbudet via en tjänst med en uppbyggd infrastruktur som gör det enkelt för kunden att kunna stärka sitt eget erbjudande utan att behöva investera i egna datahallar eller låsa in sig i ett flera år långt avtal. Branschen måste bli mer kunddriven och låta kunden konsumera efter behov. Långa avtal och inlåsning känns väldigt omodernt, vi vågar ställa oss på kundens sida och se till deras bästa, säger Håkan Björklund, vd på Conapto. 

Flexibla lösningar

Conapto vill göra det enkelt för företag att välja de bästa alternativen utefter deras egna förutsättningar. Med it-branschens snabbrörlighet vet få hur deras behov kommer att se ut bara ett par år framåt vilket skapar ett större behov av flexibla lösningar.

– Företag kan placera sin IT i våra serverhallar med hundra procents tillgänglighet och utnyttja vår kommunikationstjänst, CloudHub som erbjuder privat uppkoppling till en eller flera molnleverantörer. Genom att vi betalar uppkopplingen till publika moln som till exempel Amazon Web Services och kunden endast hyr sin del i den kopplingen så kan de få ett mer kostnadseffektivt alternativ med långt bättre svarstider.

Behovet växer

Investeringarna i molntjänster väntas öka från 5 procent till 30 procent inom bara fem år. IT blir allt mer industrialiserat och massproducerat vilket gör att få outsourcing-leverantörer kan konkurrera med volymerna. Detta innebär att behovet av molntjänster kommer att fortsätta att öka och så även behovet säker och högpresterande kommunikation. 

– Många företag och organisationer letar efter ett svenskt alternativ med hög tillgänglighet och personlig service. Vi är det moderna, flexibla och trygga alternativet med serverhallar som haft 100 procent upptid gällande ström och kyla sedan start och anläggningar som är kompatibla med Uptime Institute Tier 3-standard. Med flexibla avtal underlättar vi dessutom förflyttningen till molnet och ger kunderna möjlighet att konsumera hela sin infrastruktur on demand och utan bindningstider. 

Läs mer på www.conapto.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Conapto och ej en artikel från Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer