Hoppa till innehållet

Innehåll från ConaptoAnnons

Så kan du skapa motståndskraft mot chockeffekter i ekonomin genom flexibel infrastruktur

I skuggan av covid-19-pandemin efterfrågar allt fler företag flexibla och skalbara lösningar för att kunna anpassas sig efter både toppar och dalar i ekonomin. I en ny rapport från Radar Ecosystem Specialists konstaterar man att företag nu gör sig av med långa, komplexa avtal och fasta kostnader. Istället satsas mer konsumtionsbaserade lösningar där man bara betalar för det man använder – även för sitt datacenter. 

Pandemin har haft en stark inverkan på både privatliv och näringsliv under det senaste halvåret men har också genererat värdefulla lärdomar. Distans har trumfat närhet, lokalt har slagit globalt och det digitala har vunnit över det analoga. Vi kommer nu att se en accelererad automation när vi ska göra processer mindre beroende av mänsklig interaktion. Samtidigt kommer digitaliseringen bara fortsätta att öka när produktion och leverans måste bli mer motståndskraftiga mot olika typer av chockeffekter. I en ny rapport från Radar, som skapats på uppdrag av colocationleverantören Conapto, konstaterar man att pandemin kommer att resultera i en förflyttning från traditionell egen drift till mer flexibla och skalbara colocationlösningar. 

Fokus på att ta bort fasta kostnader 

För att bli mer flexibla väljer fler företag nu bort komplexa avtal och inlåsning när det gäller infrastrukturlösningar. Colocation som leveransform och affärsmodell skapar möjlighet för kunder att kapa kostnader men ändå få samma eller bättre infrastrukturleverans som från ett eget datacenter. 

– I svallvågorna efter pandemin kommer många verksamheter fokusera på att ta bort fasta kostnader och ersätta dessa med flexiblare lösningar. Ett stort fokus kommer också ligga på att bygga motståndskraft mot svängningar i ekonomin. Allt detta talar för en förstärkt rörelse mot colocation under kommande år, säger Stefan Nilsson, marknadschef på Conapto. 

Colocation ger fler fördelar än flexibilitet och motståndskraft. Lösningen ger också tillgång till expertkompetens, operatörsneutral kommunikation, säkerhet och energieffektivitet som är svårt och kostsamt att upprätthålla i ett eget datacenter. Med en modern molnansluten colocationleverantör kan man dessutom erbjudas möjlighet att jobba med en multicloudstrategi för att ytterligare förhindra inlåsningseffekter.  

– De som väljer colocation ser fördelarna med effektivisering av befintlig IT. De spenderar helt enkelt mindre tid på att hålla lampan tänd och kan fokusera mer tid och kraft på innovation och utveckling av sitt erbjudande, säger Stefan Nilsson. 

Enkelt att skala ned vid behov 

Att låsa in sig i långa avtal har nu, mer än någonsin, blivit ett hinder för företag som vill kunna anpassa sin verksamhet snabbt. Att kunna öka och minska sin konsumtion efter behov är i många fall affärskritiskt. Conapto vill genom sina flexibla avtal utan bindningstider ge kunder möjlighet att följa med svängningarna på marknaden.     

– Ibland behöver du mer kapacitet och det är aldrig ett problem för leverantörerna. Skulle du däremot få ett mindre behov blir det svårare då branschen historiskt sett varit duktiga på att låsa in kunderna i långa avtal. Vi erbjuder en fullkomligt flexibel modell som passar in i förändringen vi ser. Vi ger företag en säker plats att ställa sin infrastruktur på där de samtidigt kan koppla upp sig mot olika publika molntjänster och kan skala upp eller ner efter behov, avslutar Stefan Nilsson.

I Radars senaste rapport kan du läsa mer om varför företag just nu gör sig av med långa och komplexa avtal. Ladda ner rapporten HÄR! 

 

Mer från Conapto

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Conapto och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera