Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Configura

Här är kalkyl- och visualiseringsprogrammet som hjälper världsledande företag med komplex produktkonfiguration

Kalkyl- och visualiseringsprogrammet CET Designer möjliggör komplex konfiguration av allt från kök och kontor till enorma automatiska lagersystem. Configura står bakom plattformen som används av jättar som Dematic, DeLaval, Kinnarps och Marbodal som med hjälp av plattformen kan skapa tredimensionella världar där funktion, pris, kapacitet och kundens förväntningar kan verifieras och säkerställas för optimal affärsnytta.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sedan starten 1990 har Linköpingsföretaget Configura hjälpt sina kunder att effektivisera sälj- och orderprocessen. Med CET Designer kan företag konfigurera sina produkter på ett enkelt och kreativt sätt. CET Designer är en del av en större plattform som även innefattar utvecklingsverktyg för att skapa och underhålla produktsortiment, dess produktregler och affärsintelligens. Plattformen innehåller även en sofistikerad cloudlösning för distribution och licensiering av programvaran. – Vi gör det möjligt för företag att, likt i Minecraft, visualisera och bygga sitt space. Det kan vara allt från kök och kontorsinredning till materialhantering och inredning för industrier och lager. Programmet räknar ut kostnader och verifierar att man har rätt delar och att lösningen kommer att fungera enligt till exempel krav på kapacitet. På ett lekfullt och kreativt sätt skapar användaren miljöer bestående av byggnader och inredning av olika typer, berättar Johan Lyreborn, vd på Configura.

Slår traditionella system på fingrarna

Många företag använder sig fortfarande av traditionella system som till exempel CAD som ofta lämnar mycket att önska gällande enkelhet och funktionalitet. CET Designer möjliggör en helt ny typ av lekfullhet i designprocessen, förklarar Johan.

– Traditionella system är väldigt trögarbetade och äter upp mycket tid. Med vår moderna teknik blir arbetet mycket mer snabbfotat och en person kan göra mycket av arbetet på egen hand tack vare plattformens intelligens och automatisering. Det är också så pass enkelt att det likaväl kan användas av säljare som designers. Vi ger våra kunder verktygen att optimera sin sälj- och orderprocess. Det handlar om att ge sina kunder en överlägsen upplevelse.

Enkelhet ger kreativitet

Plattformens enkelhet öppnar upp för en mer kreativ process genom ett enkelt användargränssnitt och hög visualitet. Fotorealistiska bilder och filmer kan användas för både sälj som installation och order. Allt kopplat mot kundens affärssystem.

– Vi hjälper designers att kunna fokusera på det kreativa. Ett enkelt och intuitivt användargränssnitt med få ikoner och knappar vilket snabbar upp det vardagliga arbetet och ökar service gentemot kund. 

Kundanpassning är nyckeln

Möjligheten till kundanpassning gör att kunder kan skapa sin egna skräddarsydda lösningar utefter sin egen affärslogik. Genom att plattformen är öppen så finns dels möjligheter att utveckla unik funktionalitet efter sina egna behov såväl som att använda tekniska lösningar som partners till Configura tagit fram. Till exempel modulen InstantAR från företaget Praxik i Canada, vilket är en så kallad ”Augmented Reality”-funktionalitet. Instant AR möjliggör att du kan se lösningen på plats innan den är levererad.

– Configura är inte ensamma med att utveckla innehåll till CET Designer, utan det finns en mängd svenska och internationella bolag som ingår i vårt nätverk. Nätverket kan ses som ett ”community” där nya lösningar ständigt skapas och kan användas av alla. Det är enkelt att komma igång och att lära sig mer genom att aktivt delta på de konferenser som ordnas av Configura i samarbete med ”communityt”. 

Kontor på tre kontinenter

Configura har 165 anställda och en omsättning på 165 miljoner kronor. Företaget har lokal närvaro på tre kontinenter med kontor i Linköping, Göteborg, Kuala Lumpur, Malaysia, Grand Rapids, Michigan, USA och Shenzhen, Kina. Bolaget är en avknoppning från Linköpings Universitet och den avancerade tekniken som hjälpt flera globala kunder att lyckas genomsyrar verksamheten.

– Configura arbetar med en mängd internationella storföretag, som till exempel svenska Nederman och Troax, på samtliga marknader. Med vår globala närvaro blir det en kort väg till att komma igång och börja jobba med en Configura-lösning oavsett var i världen man befinner sig. 

Läs mer om Configura här

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Configura och ej en artikel från Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer