Annons
Annons
Sponsrat innehåll från ELASTX

Ett svenskt alternativ till de amerikanska molnleverantörerna

Att uppgradera befintlig IT-infrastruktur internt är dyrt och tidskrävande varför allt fler företag väljer att flytta till molnet. Svenska ELASTX är en publik molnleverantör med samma typ av arkitektur som jättar som Google och Amazon vilket ger möjlighet att drifta stora system med största möjliga säkerhet. Med öppen källkod och automatisering gör de det möjligt för företag att snabbt nå ut med sina produkter utan att vara inlåsta.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I takt med digitaliseringens framfart skapas allt fler digitala tjänster, applikationer och produktionssystem som ställer högre krav på företags IT-infrastruktur. Många företag och organisationer väljer därför att flytta till molnet – något som ofta innebär stora kostnadsbesparingar, ökad säkerhet och snabbare leverans.

ELASTX är specialister på att bygga och drifta storskaliga IT-plattformar och levererar automatiserade molntjänster genom en extensiv och robust infrastruktur. Bolaget blev nyligen utsett till ett Gasellföretag av Dagens industri.

– Vi har tre stycken datacenter i Sverige där vi byggt en infrastruktur och arkitektur på samma nivå som de stora molnjättarna som Amazon och Google. Vi jobbar enbart med öppna standarder, ingen bindningstid och automatisering så att våra kunder inte behöver vänta på servrar och snabbt kan komma ut med nya produkter, säger Henrik Grankvist på ELASTX.

Ökade säkerhetskrav

Med en ökad digitalisering och publika tjänster kommer också ökade krav på säkerhet. Myndigheter och andra organisationer som hanterar känslig data och information är särskilt utsatta och föredrar därför ofta en lokal leverantör som kan uppfylla de regulatoriska kraven.

– Med en öppen standard och öppen källkod så får man mycket större frihet. Många söker en svenskbaserad molnleverantör som har verktyg och en förståelse för de höga säkerhetskrav som verksamheter har idag. Skatteverket gick exempelvis ut i en upphandling nyligen som vi vann där de ville ha en open source-baserad tjänst motsvarande Google Analytics i Sverige. Deras användartrafik lagras nu hos en svenskägd driftsleverantör vilket de hade som krav.

– Att migrera till molnet eller byta molnleverantör kan ses som ett stort åtagande och där kan vi vara med på hela resan mot en bättre lösning. Vi är ett alternativ till de amerikanska jättarna och vi har en moln-agnostisk inställning och premium-infrastruktur med den stora fördelen att vi är ett svenskt bolag med lokal support.

– Då vi inte har några bindningstider så är bra, stabila tjänster och en fantastisk support vårt sätt att behålla våra kunder.

Läs mer om Elastx här

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av ELASTX och ej en artikel från Dagens industri
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies