Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Euroclear

Euroclear Sweden utökar sitt nordiska erbjudande för Exchange Traded Products

Euroclear Sweden, Sveriges värdepapperscentral, breddar nu sitt erbjudande för Exchange Traded Products (ETPer) – och utökar sin tjänst för att emittera och betala även i danska kronor, utöver svenska kronor och euro. 
– Det finns en efterfrågan bland våra kunder att effektivt kunna emittera i fler valutor för att nå investerare i Norden, säger Sofia Hovelius, produktchef på Euroclear Sweden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tidigare har Euroclears kunder haft möjlighet att emittera, avveckla och betala i svenska kronor och euro, och nu utökar Euroclear sitt erbjudande till att även inkludera danska kronor. Möjligheten att emittera och betala i danska kronor erbjuds kunder som ger ut ETPer (såsom warranter och standardiserade börshandlade certifikat) via Euroclears tjänst Plug & Clear. Tjänsten hanterar idag mer än 95 procent av de emitterade volymerna av ETPer på den svenska marknaden.

Plug & Clear är en helautomatiserad tjänst för att ansluta, emittera och avregistrera ETPer.

– Tjänsten möjliggör en effektiv och snabb process genom hela produktlivscykeln via Straight-Through-Processing (STP). Detta förbättrar ledtider, ger automatiserad statusrapportering samt minskar operationell risk och kostnad, säger Sofia Hovelius.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Euroclear och ej en artikel från Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer