Annons
Annons
Sponsrat innehåll från H&D Wireless

Unik svensk teknik – redo för börsen

En positioneringsteknologi – för inomhusbruk. Här är unika trådlösa tekniken som snart ska in på börsen. – Tajmingen för detta är oerhört rätt, säger Pär Bergsten, vd för H&D Wireless.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var en av företagets kunder, ett stort lekland i Stockholm, som ställde frågan: Kan ni med er trådlösa teknik hitta ett sätt att följa våra gäster i realtid? H&D Wireless, som tidigare främst utvecklat metoder för trådlösa styrning av exempelvis ventilation, tog sig an uppgiften och utvecklade GEPS för  RTLS (se faktaruta).
– Det gav en helt annan dimension till våra system, tidigare hade vi främst byggt moduler för trådlös uppkoppling och hjälpt företag att skapa appar för att styra saker, berättar Pär Bergsten.

Numera bär barnen på leklandet armband utrustade med särskilda sändare och föräldrarna kan enkelt hålla koll på var barnen befinner sig via en app. Under det gångna året har H&D Wireless fokuserat på att anpassa systemet för tillverkningsindustrins behov.
– Ambitionen har hela tiden varit att hitta en egen nisch och tillverkningsindustrin är i stort behov av digitalisering inom vissa områden. Kan man effektivisera vissa processer så finns också stor potential att öka försäljningen. Våra beräkningar visar på effektiviseringar på mellan 20 och 50 procent, beroende på bransch.

Läs mer om tekniken här

Eftersom sändarna kan sättas på såväl personer som truckar eller varor går det i realtid att övervaka var saker, människor – eller robotar – är i exempelvis en fabrik som tillverkar lastbilar:
– Tänk dig själv om du har robotar som arbetar med att bygga lastbilen, då vill du hålla koll på att de jobbar i ett bra flöde och inte krockar med varandra. Med vår teknik kan man se flödena med några decimeters noggrannhet.
– Kan man förbättra sina flöden med en procent betyder det väldigt mycket i besparingar i rena kronor.

Före årsskiftet ska H&D börsnoteras på First North. En företrädesemission på 24 miljoner kronor har genomförts och den är garanterad till 91 procent. Resterande del har företagsledningen investerat.
– Det finns en jättepotential i den här marknaden, våra kalkyler visar att bolaget inom fem till sju år kommer växa rejält. Behoven är enorma och bolagen vill samarbeta med oss. Det vi ska göra nu är att ytterligare utveckla tjänsten så att den kan integreras med företagens egna system.

Så investerar du i H&D Wireless

Detta betyder GEPS och RTLS

GEPS (Griffin Enterprise Positioning System): Är själva tekniken för inomhuspositionering som sändarna använder sig av.

RTLS (Real Time Localization Services): Är ett system för positioneringstjänster, detta system används för att övervaka var personerna eller sakerna med GEPS-sändare befinner sig.

H&D Wireless

H&D Wireless är en svensk leverantör av tjänster inom Internet of Things, moln- och plattformssystem. Företagets IoT-molnplattform Griffin är en end-to-end systemlösning och består av trådlösa moduler, molntjänster och smarta phone-applikationer för smarta hem och företag i världsklass. Sedan 2016 erbjuder bolaget Griffin Enterprise Positioning System (GEPS™) som en molntjänst för inomhuspositionering av fysiska saker i företagens affärsprocesser. H&D Wireless grundades 2009 och är ett av Sveriges snabbast växande och mest prisbelönta IoT-företag, med över 1 100 000 trådlösa produkter levererade hittills för IoT, M2M-lösningar över hela världen.
Finansiella rådgivare: Göteborg Corporate Finance

Företagets tre verksamhetsområden:
Labs: 
Moln- och servicetjänst för Internet of Things-tjänster.
Modules: 
Trådlöst uppkopplade produkter och lösningar.
Enterprise: 
Positioneringssystem avsedda för tillverkningsindustrin. 

Nyemissionen

Emissionsbelopp: 24 000 000 kronor
Antal emitterade aktier: 3 000 000
Teckningstid:
24 november-8 december 2017
Teckningskurs: 8 kronor per aktie
Teckna online här

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av H&D Wireless och ej en artikel från Dagens industri
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies