Annons
Annons
Sponsrat innehåll från IFS

Expertens tre spaningar: Viktigaste tekniken under 2019

Nya AI-lösningar, system som talar med sina användare och avancerade pick-and-place-robotar i smarta lager. Tillverkningsindustrin har ett spännande år framför sig, spår Antony Bourne, Global Industridirektör för tillverkningsindustrin på IFS. Här delar han med sig av tre viktiga spaningar för 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

10 faktorer att överväga om du ska investera i ny manufacturing software

 

SPANING 1: Vartannat tillverkningsföretag kommer att använda AI

Ett stort hinder för AI har alltid varit själva uttrycket "AI". För många inom tillverkningsindustrin har det ibland varit vilseledande och tolkats som ett stort end-to-end-system. I själva verket är "AI" en samling riktade tekniker, det handlar om allt från naturlig språkbehandling, analyser till automation. Alla med egna styrkor och tillämpningar.

Vad de alla delar är intelligensfaktorn: en hög grad av noggrannhet och en förmåga att snabbt lära av sina misstag.

Implementeringen av AI-lösningar kommer nu att förändra varje bransch, företag, och process. 50 procent av alla tillverkande bolag kommer att använda AI i en eller annan form innan år 2020 är slut. För många verksamheter finns redan riktade AI-lösningar som ger konkurrensfördelar, under 2019 kommer det att handla om spridningen av en ny AI-realism med riktade projektbaserade AI-lösningar.

 

SPANING 2: Många fler kommer att tala med sina system

AI-lösningar är smartare och mer vältaliga än många av oss inser. För ett år sedan kom en stor undersökning om AI och kundupplevelser fram till att två tredjedelar av de människor som uppgav att de aldrig använt AI i själva verket hade det genom chatbots. Kvalitén hade varit så hög att chatbotarna varit omöjliga att skilja från mänskligt tal.

Enligt samma undersökning uppgav 84 procent av deltagarna att de känner sig bekväma med att använda röststyrda AI-funktioner i sina hem, som till exempel Alexa eller Siri.

Om nu dessa AI-funktioner tillför enkelhet, hastighet och noggrannhet för konsumenter – tänk vad de skulle kunna göra vid en tillverkningslinje. Röstaktiverade lösningar används redan på tillverkningssidan av bilbranschen. Och i Japan använder en av IFS:s kunder röstaktiverade lösningar i sin orderplockningsprocess. Linjepersonal ger talande instruktioner till systemet och systemet skapar ordern omedelbart.

 

SPANING 3: Robotar kommer att hantera 25 procent av allt tillverkat gods

Robotar har varit viktiga vid produktionslinjen i årtionden. Men vilken sorts besparingar och konkurrensfördelar kommer AI-aktiverade robotar kunna leverera i lagret? När Amazon nyligen skapade rubriker med sina smarta lager, bemannade med snabba outtröttliga robotar stod det klart att robotarna höjer ribban och skapar helt nya förutsättningar.

Robotar behöver varken belysning eller uppvärmning, så energikostnaderna sjunker. Det finns inga tids- eller viktbegränsningar att ta hänsyn till. Och den flexibilitet, räckvidd och ekonomi som robotstyrd plockning ger minimalt tidsspill och maximalt utnyttjande av lokalerna. Ett 24-timmarslager kommer att kunna lagra och göra mer, utan att behöva bli större. I slutet av 2020 kommer 25 procent av allt tillverkat gods att hanteras av pick-and-place-robotar.

10 faktorer att överväga om du ska investera i ny manufacturing software

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av IFS och ej en artikel från Dagens industri
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies