Annons
Annons
Sponsrat innehåll från IFS

Kommer AI och Corona att ge oss kortare arbetsveckor?

Många företag kommer börja använda artificiell intelligens för att automatisera beslutsfattande processer. Men frågan är: vad händer med de medarbetare som tidigare tagit dessa beslut? Och kommer teknologin resultera i kortare arbetsveckor?
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

AI-gurun Bob de Caux tror att teknologin främst kommer att användas för att hjälpa människor ta bättre och snabbare beslut – snarare än att AI ska ta över de beslutsfattande rollerna. Han förväntar sig också att AI kommer att öka produktiviteten bland beslutsfattande medarbetare. 

Utbildar medarbetare inom AI-algoritmer

 Enligt en undersökning från IFS planerar 90 procent av företagen AI-initiativ, och 60 procent av dessa förväntar sig ökad produktivitet som resultat. Men endast 15 procent sa att de stöttade kortare arbetsveckor.

Redan nu jobbar många team hos IFS hårt med att utbilda medarbetare med finansiella roller inom AI-algoritmer. Dessa teknologier kan i framtiden göra de möjligt att helt automatisera de här rollerna och ersätta dem med AI.

I byggbranschen och tillverkningsindustrin är brist på arbetskraft ett vanligt problem – och automatisering av många arbetsuppgifter skulle vara till stor hjälp. Men vad ska medarbetarna göra med tiden som ERP-systemen med AI-algoritmerna tar över?

Kortare arbetsveckor kan ge effekt – på många sätt

 Idén om kortare arbetsveckor uppskattas inte av alla företagsledare eftersom det motsäger det konventionella: om du betalar anställda vill du ha ut så mycket som möjligt av din investering.

Men ett stort it-företag i Japan och ett kosmetikföretag i Skottland upptäckte att mer inte alltid är bättre när de testade att dra ner på antalet timmar för sina heltidsanställda. Produktiviteten ökade med 40 procent för it-företaget medan den förblev oförändrad hos kosmetikföretaget – men man fick istället mycket gladare och lojalare medarbetare.

AI och nya generationer kräver förändring och förståelse

 Trots framgångarna med dessa tidiga betaförsök är nog företagsledare tveksamma till att betala anställda samma lön för färre timmar. Men när nya generationer kommer in i arbetslivet kan det bli svårare att övertyga dem att jobba lika många timmar i veckan som dagens företagsledare – som i snitt jobbar 58 timmar per vecka.

Företag som har implementerat AI brett kan däremot enklare erbjuda kortare arbetsveckor. Detta skifte kommer att kräva mer än teknologi – det kommer att kräva att företagsledare förstår de etiska utmaningarna med AI. Inte minst sagt under denna prövande tid med Coronaviruset. 

Ladda ner IFS senaste rapport om de etiska utmaningarna med AI

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av IFS och ej en artikel från Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer