Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Inission

33-listan samarbetar med Inission innovation award

Ny Tekniks 33-listan är något som de allra flesta teknikintresserade och professionella investerare håller utikik efter. I Sveriges första och äldsta startuplista lyfts, som namnet antyder, varje år 33 unga svenska teknikföretag som anses bana vägen för just ny teknik. I år har Ny Teknik gått ihop med Inission för att höja temperaturen ytterliggare. I ett Draknästet-liknande koncept gör tre finalister upp om 1,3 miljoner kronor i Inission innovation awards.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sedan 2008 har Ny Teknik listat de 33 mest innovativa företag i Sverige i den årliga 33-listan och man har lyckats bra med att pricka rätt genom åren–Spotify, Izettle och Tobii är alla exempel på bolag som hamnat på listan i ett tidigt skede, och som idag har tagit steget ut i världen.

Vanligtvis avgörs 33-listan under våren men på grund av Covid-19 pandemin sköts arrangemanget upp. Istället presenteras de vinnande bolagen på nyteknik.se med start i september och den 23 september hålls det årliga 33-listanminglet. På plats finns förstås de vinnande bolagen tillsamans med analytiker som gjort listan, journalister, investerare och myndigheter. Men i år intar också en helt annan tävling scenen.

Inission innovation award

Tillsammans med Ny Teknik vill Inission i år lyfta sin innovationstävling till någonting alldeles extra. Finalen avgörs mitt under 33-listanminglet i ett spännande Draknästet-liknande koncept då tre finalister gör upp om 1,3 miljoner kronor. Prispotten består av utvecklingstjänster från Prevas värt 250.000 kr och tillverkningstjänster från Inission värt 1 miljon kr. Dessutom får alla på plats vara med och dela ut Publikens pris som består av 50.000 kr kontant.

– Det är alltid lika inspirerande att få ta del av den entreprenörsanda som finns där ute och det här är vårt sätt att uppmuntra alla som kanske har svårt att realisera sina innovationer. I år är det förstås extra kul eftersom våra finalister får chansen att sälja in sina innovationer inför alla journalister, investerare och företagare som är på plats under 33-listan. Där kan vi prata värdefull publicitet, säger Inissions Marknadschef Olle Hulteberg.

Sedan 2012 har Inission utsett sju vinnare genom Inission innovation award – tävlingen för bolag som utvecklar en innovation innehållande elektronik. Bland de vinnande innovationerna ser vi till exempel ett instrument för diagnosticering av perifera nervskador och ett smart trafiksystem med 3D och AI. Senast vann Blixt Tech AB med sin digitala brytare som inte bara kan bryta elen, utan också styra, mäta och kommunicera med allt som är anslutet till elnätet.

Hur går tävlingen till?

De som vill delta anmäler sig via Inissions tävlingsmail. Då får de en affärsplan som ska fyllas i och skickas tillbaka. Därefter börjar juryns arbete. Årets jury består av Inissions ägare och representaner från Prevas, Almi, Nordea och NyTeknik. Superentreprenören Lars Wingefors, som medverkat i juryn på Draknästet i Kanal 8, kommer också att förstärka juryn i valet av vinnare.

– Vi tittar bland annat på uppfinningshöjd, genomförbarhet, marknadspotential och nyhetsvärde men främst entreprenören som ligger bakom innovationen. När vi gått igenom alla bidrag utser vi tre finalister som bjuds med till Stockholm där de ska sälja in sina innovationer live inför juryn, avslutar Olle Hulteberg.

Deadline för inlämnandet av bidrag till Inission innovation Award är 31 augusti. Med andra ord finns det fortfarande tid att ställa upp i tävlingen. Besök Inission.com för mer information. Det går även att kontaktaInissions Marknadschef Olle Hulteberg på 0707-20 24 44 eller olle.hulteberg@inission.com

Om Inission

Inission är en lönsam totalleverantör som erbjuder krävande industrikunder i Norden tillverknings- och logistiktjänster för kompletta elektroniska produkter. Inission har produktionsenheter i Stockholm, Västerås, Borås, Munkfors, Malmö, Trondheim (Norge), Lohja (Finland) och Tallinn samt Lagedi (Estland). Inission äger också ett säljbolag i Köpenhamn. Inission är noterade på Nasdaq First North.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Inission och ej en artikel från Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer