Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Microsoft

Microsofts stora förändring: ”Det är en helt ny tidsepok”

Från PC-datorer och Windows – till avancerade molntjänster och artificiell intelligens. Microsoft genomgår nu en stor förändring med nya mål och nya fokusområden. – Det är en helt ny tidsepok, säger Therese Treutiger, tf VD och operativ chef på Microsoft i Sverige.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Läs mer om AI i Microsofts nya rapport

 När Bill Gates grundade Microsoft 1975 blev företaget snabbt en viktig förändringskraft som tack vare revolutionerande innovationer har spelat en viktig roll i den globala teknikutvecklingen.
Det första stora steget var operativsystemet MS DOS, ett system som kom att implementeras i miljontals PC-datorer. Microsoft utvecklade senare också det grafiska operativsystemet Windows som snabbt blev världsledande.
Microsoft har också tagit fram olika programvaror – till exempel Word, Excel och PowerPoint – som många av oss i dag betraktar som självklara arbetsredskap.

 Molnet i centrum
Nu genomgår Microsoft sin kanske största förändringsprocess sedan företaget startades. Grunderna finns kvar som viktiga beståndsdelar, men nu spelar olika molntjänster med plattformen Azure i centrum en allt viktigare roll och har blivit den nya kärnan i verksamheten. Visionen: Att skapa en öppen plattform där Microsofts kunder kan hitta en trygg teknikpartner och få alla möjligheter att utveckla och optimera sina verksamheter.

– Det finns en stor investeringsvilja när det gäller forskning och utveckling i Sverige. Vi vill erbjuda alla möjligheter som finns i den nya tekniken och göra den tillgänglig, säger Therese Treutiger.

 AI i vardagen
Teknikutvecklingen går fort och i det nya Microsoft har forskningen fått ett allt större utrymme. Uttryck som ”artificiell intelligens”, ”machine learning” och ”botar” är nu vardag och självklara delar av varumärkets DNA.

– När det till exempel gäller AI eller machine learning är detta inte längre något märkligt eller magiskt, det här är verklighet som på ett eller annat sätt kommer att finnas i alla våra tjänster framöver, även Word, Excel och PowerPoint. Det kommer funktioner som kommer att hjälpa många att jobba smartare och på nya sätt.

– Vi har också påbörjat nästa fas i konnektiviteten och internet of things – när våra saker kopplas ihop med varandra på en global plattform. Här finns många spännande möjligheter, säger Therese Treutiger.

 Säkerhet allt viktigare
För Microsoft har säkerheten alltid varit en kärnfråga. Och i en allt mer uppkopplad värld blir detta ett allt viktigare område.

– Det här är ett centralt ämne som inte längre bara är en it-fråga utan också lyfts på ledningsgruppsnivå. Det handlar om att bevaka företagens intressen och det handlar om integritet. Det handlar också om skydd mot olika typer av attacker, något som blir allt mer aktuellt. Här ser vi att det finns ett stort förtroende för Microsoft. Vi kan erbjuda den trygghet som krävs för att våra kunder ska våga experimentera och kunna tänka fritt, säger Treutiger.

 Läs mer om AI i Microsofts nya rapport

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Microsoft och ej en artikel från Dagens industri
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies