Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Microsoft

Så kan artificiell intelligens förändra hela bankvärlden

Glöm allt du trodde dig veta om banker och finansbolag. Inom kort kan övergången till modern teknik innebära att nya tjänster och tankesätt vänder uppochned på hela branschen. – Det är ett innovations-race nu, säger Johannes Anderberg, affärsutvecklare bank och försäkring på Microsoft Sverige.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Anmäl dig till Microsoft Pivot: Financial Services Industry Week, 26-28 November 2018

Räkningar som betalas av sig själva. System som omedelbart upptäcker avvikelser i ett konsumtionsmönster. Eller botar som i realtid kan avgöra om det är smartast att investera i en fond eller amortera på ett lån om det skulle finnas pengar över på kontot. När artificiell intelligens nu på allvar blir tillgänglig för bank- och finansvärlden öppnas oändliga möjligheter att skapa nya tjänster och nya värden.

– Tekniken är ingen framtidsvision, den finns redan. Men här finns andra utmaningar för bank- och finanssektorn. Det är en bransch med väl inarbetade processer, men för att klara konkurrensen framöver behöver man våga tänka på helt nya sätt. Kanske måste man våga ta större risker och lämna traditionella produkter som i dag är lönsamma för att istället satsa på något helt annat, säger Johannes Anderberg.

Nya möjligheter – nya krav
Med nya tekniska möjligheter kommer kunderna att ställa högre krav på sina banker. Till exempel tror många att acceptansen för standardiserade tjänster kommer att minska och att en ny generation kommer att efterfråga skräddarsydda lösningar som utgår från just deras personliga preferenser. Kanske vill vissa stå i ständig kontakt med en bot, en digital banktjänsteman som man alltid kan bolla med och som alltid har information och goda råd nära till hands. Andra vill kanske helt slippa att tänka på sin ekonomi och väljer därför en icke-upplevelse där tekniken sköter räkningar och allt annat som har med pengar att göra.

– Det här innebär stora möjligheter och vi på Microsoft ser ljust på framtiden för finansbranschen. Det går att med hjälp av tekniken sänka kostnader och öka lönsamheten, samtidigt som man bygger sitt varumärke och får nöjdare kunder, säger Anderberg.

Definiera framtiden
Microsoft är en av techjättarna som har kommit längst i utvecklingen av smart teknik som artificiell intelligens, Mixed Reality och maskininlärning. Nu är målet att tillsammans med banker och finansbolag definiera hur framtiden ska se ut och skapa nya värden som gynnar både branschen och kunderna. Därför bjuder nu Microsoft in till eventet Microsoft Pivot: Financial Services Industry Week 26–28 november. Här får aktörer inom finansbranschen under tre dagar knyta värdefulla kontakter och ta del av insikter som kan leda till framtidssäkra och kundanpassade affärer.

– Om man ska vara krass så är inte finansbranschen i Sverige världsledande just nu, vi har hamnat på efterkälken. Men det finns alla möjligheter för att vi inom kort ska bli nummer 1. Och vi vill fortsätta hjälpa till med att skapa de förutsättningar som krävs för att vi ska lyckas, säger Johannes Anderberg.

Anmäl dig till Microsoft Pivot: Financial Services Industry Week, 26-28 November 2018

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Microsoft och ej en artikel från Dagens industri
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies