Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Snowflake

Snowflake ger säker tillgång till data i det publika molnet – med unik konsumtionsmodell

Nicolas Köllerstedt, nordisk regionchef på Snowflake
Nicolas Köllerstedt, nordisk regionchef på Snowflake
Vi är nu mitt i skiftet där företag oavsett bransch börjar inse att data är deras viktigaste tillgång. För att både kunna lagra och enkelt få access till de enorma mängderna information väljer allt fler det publika molnet. Samtidigt ställer sig många fortfarande frågan hur säkert det egentligen är. Tillväxtföretaget Snowflake erbjuder ett data warehouse byggt för molnet som kan lagra extrema datamängder till det absolut lägsta priset – med högsta möjliga säkerhet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det publika molnet kommer med en mängd fördelar för företag som vill kunna lagra sin information säkert och lättillgängligt. Huruvida det är faktiskt är säkert eller inte har debatterats men faktum är att molnet kan erbjuda avsevärt fler säkerhetsfunktioner än organisationerna själva – något Snowflakes CTO Simon Field nyligen diskuterat tillsammans med Gartner i webbinariet ”Security in the cloud”.

– Molnet är öppet mot världen så givetvis måste man vara försiktig i hur man säkrar tillgångarna där. Men molnleverantörer och vi själva har enorma säkerhetsteam som monitorerar och säkerställer att systemen kan motstå attacker. Typiska företag har inte dessa möjligheter själva, särskilt inte i stor skala, förklarar Simon Field, CTO, EMEA-regionen på Snowflake.

Kryptering och hög säkerhet

Snowflake krypterar alla sina kunders data som lagras i företagets data warehouse och erbjuder en extremt hög nivå av säkerhet. Det ger kunderna en trygghet och frigör samtidigt resurser som företagen kan lägga på sin affärsverksamhet istället för datasäkerhet.

– Vi har en mängd funktioner ovanpå det publika molnet som ger våra kunder säkra kopplingar till vår tjänst. Vi har bland annat egna funktioner som upptäcker hot och samarbetar med externa byråer som testar att penetrera tjänsten. Det är en mängd faktorer på både låg och hög nivå kopplat till säkerhet som kunden inte behöver tänka på själv, säger Simon Field.

Global expansion

Snowflake är ett Silicon Valley-företag i en extrem tillväxtfas som just nu genomgår en stor global expansion tack vare sitt unika erbjudande på marknaden. De är moln-agnostiska och har möjlighet att lagra enorma mängder data för det absolut lägsta priset möjligt.

– Vi har separerat lagring och compute power vilket innebär att du som kund kan lagra stora volymer men endast använda compute power när du behöver den. Detta gör vi möjligt genom vår konsumtionsmodell som är en av anledningarna till att vi ser ett så stort intresse. Det är en on-demand tjänst på sekundnivå som gör att du endast betalar för det du använder, säger Nicolas Köllerstedt, nordisk regionchef på Snowflake.

Fördelar med konsumtion on-demand

Elasticiteten i tjänsten gör att samma erbjudande gäller oavsett storleken på företaget. Man kan flytta mellan olika molnleverantörer, ge tillgång externt och internt och få access till datan när som helst. Få företag vet hur behovet av kapacitet kommer att se ut bara några år framåt vilket ger on-demand en stor fördel kontra de traditionella licensmodellerna.

– Att inte få tillgång till sin data tillräckligt snabbt är ett problem för många företag. Retailers behöver analysera sin data i realtid under exempelvis Black Friday och inte två dagar senare och på samma sätt måste exempelvis billtillverkare få tillgång till sensordata direkt för att kunna dela detta vidare. Snabb tillgång ger företag fördelar när det kommer till analys och business intelligence som hjälper när man vill hitta nya affärsmodeller, konsumtionsmodeller eller intäkter, berättar Nicolas Köllerstedt.

Samlad datavy

En av de största affärsfördelarna med Snowflake är möjligheten att kunna centralisera datasilos och konsolidera sin data i en enda plattform, förklarar Simon Field.

– Att få en enda vy över all sin data är svårt för många företag. Man samlar in data från flera olika system och applikationer vilket gör det till en utmaning att få en övergripande förståelse. Snowflake ger elasticiteten och de kommersiella fördelarna men också en 360 graders vy över alla datapunkter så att man kan utgå från en enskild sanning, avslutar han.

Se Snowflakes Gartner-webbinarium ”Security in the cloud” här

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Snowflake och ej en artikel från Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer