Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Tele2

Utmaningar för växande företag – här är lösningarna

Företag som vågar utvecklas möts av nya utmaningar. Men hur möter man dessa prövningar på bästa sätt?
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Ahead och mycket mer

 Daniel Sonesson, erfaren ledare från bland annat startup-inkubatorn SUP46, har hunnit samla på sig en hel del kunskap inom området när han hjälpt företag vidare från startup-fasen.

– Utmaningar går i faser. Eftersom utvecklingen för företag oavsett bransch idag går snabbt kan man inte enbart lägga en tioårsplan, utan man måste revidera den varje kvartal, säger han.

 Var beredd att ompröva rutiner
Utmaningarna kan självklart se olika ut beroende på till exempel bransch – men det finns ändå en hel del likheter som företag bör vara uppmärksamma på.

– För att kunna locka till sig kapital är det grundläggande att företag är lyhörda för trender och flexibla i sina processer, den balansgången kan vara knepig, säger Daniel och fortsätter:

– Om man är för låst i sina rutiner blir man svårmanövrerad. Men företag behöver ha rutiner – men vara beredd att ompröva dem.

 Viktigt att se utanför sin egen arbetsplats
Det gäller alltså att röra sig med marknaden och hitta balansen mellan fungerande strukturer och nya möjligheter. För att upptäcka nya infallsvinklar för företaget menar Daniel att man måste våga röra sig utanför den egna arbetsplatsen.

– Det räcker ofta inte med att innovera inhouse, de intrycken du får där är ofta i linje med den redan befintliga missionen. Man peppar varandra men får ingen ny input från andra ställen. Testa andra miljöer och trenden med co-working där du jobbar på andra bolag. Det har visat sig ge en otrolig effekt och känsla, säger Daniel.

 Bryta mönster och ha tydliga mål
Alla typer av företag ställs inför olika typer av utmaningar och det gäller att veta hur man ska ta sig an dem för att växa sig ännu starkare. Men vem är det då som ska se till att lösa eventuella problem? Och samtidigt säkerställa att företaget går framåt?

– Det är allas ansvar att våga förändra, däremot måste ledarna skapa förutsättningar för det. Chefer med ett gammaldags synsätt på till exempel kontorstider, eller som inte inser vikten av extern inspiration begränsar anställdas möjligheter att tänka nytt, säger Daniel och fortsätter:

– Som ledare måste man uppmuntra att bryta mönster och ha tydliga mål.

 Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Ahead och mycket mer 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Tele2 och ej en artikel från Dagens industri
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies