Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Tele2

Vad är molnet? Och varför ska man använda det – egentligen?

Vi lagrar mer och mer information i molnet. Viktiga jobbdokument blandas med semesterbilder. Allt av värde – allt i molnet. Vad är egentligen molnlösningar och varför är det så viktigt för företag att använda sig av molnet? Och hur funkar det?
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Ahead och mycket mer

Alla gillar enkla lösningar och smarta tjänster. Därför är det inte så konstigt att allt fler använder sig av molnet, både hemma och på jobbet.

 Molntjänster är en naturlig del av affärsverksamheterna
Ett flexibelt arbetssätt är ett måste för många, ändå visar Tele2s rapport ”Power 2 Stay Ahead” att enbart 41 procent av svenska företag ger sina anställda möjlighet att arbeta obehindrat på distans. Våra datorer och arbetsverktyg ska fungera optimalt i alla situationer och trådlös tillgång är en självklarhet hos de flesta företagen idag. Det innebär också att företag ställer allt högre krav på sina it-avdelningar, vilket har lett till att molntjänster har växt in organiskt i många verksamheters infrastruktur.

 Vi vet att molntjänster ger oss många möjligheter, men vad är molnet egentligen och hur förklarar man det på ett enkelt sätt? Jessica Bos, Manager, B2B Operations & Advanced Services på Tele2, menar att det är en tjänst som sparar både tid och plats.

– Molntjänster innebär att man inte längre behöver fysiska servrar, utan istället köpa en tjänst där andra företag lagrar åt dig. Någon annan hanterar dokumentationen, och säkerställer att det backas upp.

– Det finns alla möjliga sorters it-tjänster i molnet, exempelvis en växel.

 Många andra möjligheter än ett digitalt lager
Ett vanligt missförstånd är att man enbart kan lagra information, så som arbetsdokument, i molnet. Men det finns en hel del andra tjänster som vi kan dra nytta av.

– Du köper tjänster och kan lita på att någon annan tar hand om det, exempelvis växel. Med hjälp av en molntjänst kan man som företag skala upp och fokusera på det man gör bäst, säger Jessica Bos.

 Så ert företag kan lämna över hanteringen av lagring, applikationer och växel till en leverantör som är proffs på just detta, och samtidigt kunna fokusera på utvecklingen av sin egen kärnverksamhet. Men med stor kraft kommer också stort ansvar. Det här ställer helt andra krav på nätet – som framförallt måste vara säkert.

 Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Ahead och mycket mer

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Tele2 och ej en artikel från Dagens industri
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies