Annons
Annons
Sponsrat innehåll från TellusTalk

Här är smarta tjänsten som tar död på pappersavtalen

Tack vare den nya tjänsten signera.ebox.nu kan du nu säga farväl till pappersavtal som måste skrivas under för hand och skickas med posten. Genom att använda sitt BankID kan vem som helst nu signera alla typer av avtal och dokument helt digitalt – både snabbt och gratis. – Det är väldigt enkelt och du behöver inte skapa något konto, säger Peter Korinek, vd på TellusTalk som skapat tjänsten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

När allt fler delar av livet blir digitala blir de delar som sitter fast i det analoga också mer irriterande. Ett bra exempel på detta är signering av avtal. Oavsett om det gäller elavtal, hyresavtal, mötesprotokoll eller andra överenskommelser är vi, i många fall, fortfarande beroende av att fysiska avtal skrivs under med bläck och skickas med posten. 

På företaget TellusTalk vill man nu göra slut på de fysiska avtalen genom att göra elektronisk signering både enkelt och gratis för alla. I februari lanserade bolaget därför tjänsten signera.ebox.nu som gör just detta.

– Du laddar bara upp en pdf med avtalet och signerar med ditt BankID. Sedan kan du spara ned det undertecknade avtalet eller skicka det vidare till nästa person som ska signera. Det är väldigt enkelt och du behöver inte skapa något konto för att använda tjänsten, säger Peter Korinek, vd på TellusTalk.

Enligt Peter riktar sig tjänsten dels till privatpersoner och dels till företag som bara skickar avtal då och då. För dessa grupper lönar det sig nämligen inte att köpa in mer avancerade tjänster för digital signering och därför väljer de ofta att hålla kvar i sina pappersavtal, som antingen måste skickas med posten eller scannas in för att skickas elektroniskt. Genom signera.ebox.nu ersätts den hanteringen nu av en elektronisk signatur som är lika juridiskt bindande men svårare att förfalska.

Testa signera.ebox.nu här.

Tryggare köp på nätet

Enligt Peter kan signera.ebox.nu dessutom användas till annat än att bara signera regelrätta avtal. Exempelvis tror han att tjänsten kan vara ett bra sätt att undvika att bli lurad när man exempelvis köper saker av en privatperson på nätet. Eftersom tjänsten bygger på BankID kan du helt enkelt be en person signera ett dokument för att säkerställa personens identitet innan du för över pengarna.

Oavsett hur tjänsten används är målet med signera.ebox.nu dock detsamma, att göra livet enklare i en digital värld. 

– Måttot för tjänsten är: Signera med BankID – inget tjafs. Med det menar vi att det är helt tryggt, du behöver inte mata in några uppgifter om sig själv, du behöver inte skapa ett konto och vi lagar inga uppgifter, berättar Peter.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av TellusTalk och ej en artikel från Dagens industri
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies