Annons
Annons
Sponsrat innehåll från TicWorks

Kreditslussen för tillväxtbolag

Roger Håkanson, vd för TicWorks.
Roger Håkanson, vd för TicWorks.
Bolag i kraftig tillväxt kräver kapital, men banksystemet har svårt att tillgodose deras behov. För Roger Håkanson, vd på TicWorks, innebär det här glappet en stor marknadspotential för både kapitalanskaffning och långsiktig rådgivning.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Så kan TicWorks hjälpa ditt bolag att växa 

Många bolag med kraftig tillväxt riskerar att fastna någonstans på vägen, och inte sällan beror det på tillgången till kapital. När kreditbehovet stiger upp mot 20 MSEK kronor är det färre långivare samtidigt som bankerna är notoriskt skeptiska, särskilt i en tid av digitala och stundtals svårkalkylerade affärsmodeller. Bortom bankerna kan nästa hållplats på räntestegen innebära en ränta på hela 10-15 procent.

– Det finns bra krediter som definitivt borde prissättas lägre. Där vill vi vara, säger Roger Håkanson.

– Jag blir förbluffad ibland när jag ser vilka räntor företagen betalar för sina lån och krediter.

Med dryga 25 års erfarenhet från bank- och finanssektorn är han i dag vd och grundare på TicWorks, ett bolag som agerar brygga mellan långivare och låntagare. Men man vill bidra med mer värde än så.

– Vår filosofi är att jobba nära bägge parter. När vi säkrat ett första lån går vi in som rådgivare åt låntagarens ledningsgrupp med ett åtagande att säkra en refinansiering. Vår närvaro blir därmed en styrka även för långivaren.

Samarbete med ratinginstitut
Själva produkten som Roger Håkanson och hans kollegor på TicWorks tagit fram, kallas för KreditSlussen – en ”monitorerad kreditinvestering”. Till sin hjälp har man avancerade, digitala analysverktyg från det EU-licensierade, italienska ratinginstitutet Modefinance. Arbetet med att säkerställa en hög finansiell stabilitet innebär också att TicWorks investerar sin egen tid och energi i låntagarens framtid.

– Vår inblandning ger en ”added comfort” för alla, och jag skulle vilja påstå att vi har en mer gedigen kreditanalys än många banker, säger Roger Håkanson.

Han menar att samarbetet med Modefinance innebär fördelar för alla parter.

– Genom att analysera ett stort antal parametrar kan vi även under den rådgivande fasen bidra till att stärka företagets kreditkvalitet. Ofta kan man därmed sänka räntan vid nästa finansieringsrunda.

Så kan TicWorks hjälpa ditt bolag att växa

Fakta TicWorks
• Grundades 2014

• Erbjuder finansiering, kapitalanskaffning och kreditrådgivning för bolag med lånebehov över 20MSEK. 

• TicWorks samarbetar med det italienska ratinginstitutet Modefinance och erbjuder kreditvärdering endera genom enkla credit scores eller en fullödig rating.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av TicWorks och ej en artikel från Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer