Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Tromb

Tromb hjälper företag att testa sina idéer på fem dagar

Företag och organisationer inom alla olika typer av branscher står dagligen inför en mängd utmaningar. Det kan handla om allt från organisatoriska problem till mer konkreta digitala utvecklingsprojekt. Googles innovationssprint ger nu möjlighet att på bara en vecka komma framåt mot en lösning och testa innan ett stort investeringsbeslut ska tas.  – 98 procent av våra kunder tycker att det är värt tiden man lägger ned på sprinten och vill genomföra fler, säger Tobias Mård, sälj- och marknadschef på digitala affärsutvecklingsföretaget Tromb.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tromb erbjuder sina kunder hjälp inom all form av digital affärsutveckling med en mix av teknisk kompetens och kunskap inom användarupplevelse och affärsförståelse. Sedan ett och ett halvt år tillbaka har Tromb framgångsrikt hjälpt sina kunder att testa arbetsprocesser och digitala projektidéer och utmaningar genom Googles innovationssprint. Metoden är en sammansmältning av 300 olika metoder som sammansatts till ett veckoprogram där man arbetar tillsammans för att förstå och analysera problemet, hitta inspiration och rita lösningar – allt för att på den sista dagen ha en prototyp att testa på målgruppen.  

– I sprinten kan man höja blicken från den egna organisationen och tillsammans tar vi fram tänkbara lösningar på problemet. På fredagen kan man sedan testa prototypen på slutkund eller interna intressenter och se vad som funkar och inte. Det gör att man kan snabbspola in i framtiden och få fram feedback på kort tid och snabbt bestämma sig för nästa steg.  

Snabb väg framåt med högt fokus

Protoypen som blir resultatet av sprinten banar sedan väg för att gå vidare i projektet med nya insikter kring vad som måste förändras eller vilka krav som måste ställas vidare. Genom att testa i förväg får företag och organisationer helt nya förutsättningar att snabbt komma igång genom det höga fokuset man uppnår under veckan, menar Tobias Mård. 

– Den största fördelen som våra kunder framhåller är fokuset. Man kan spendera en vecka på att fokusera helt och hållet på ett problem som annars kanske skulle behandlats under flera månader, eller till och med år. Man får ut så mycket mer genom att arbeta koncentrerat på ett och samma problem.  

98 procent av kunderna nöjda

Att metoden fungerar märks i feedbacken Tromb får från sina kunder. Hela 98 procent menar att det är värt tiden man lagt ned under veckan och hela 100 procent vill gärna genomföra fler sprintar i organisationen. 

– Vi har fått en enorm tilltro till processen och vi har aldrig sett en metod som varit så uppskattad av kunderna och som gjort så stor skillnad som denna. Den fungerar på alla typer av problem, organisatoriska som konkreta, exempelvis hos Piteå kommun som använde sprinten till att utveckla nya arbetsmetoder för sin socialtjänst eller större industriföretag där vi bland annat innoverat kring mobila appar. Vår kompetens här sitter i vår bredd och erfarenhet som vi tar med oss in i sprinten och det bidrar till de fina resultaten.  

Så går innovationssprinten till

Måndag: Vi börjar med att rita kartan och definiera målet med sprinten. Tillsammans hittar vi de områden som gör mest ont. Vi frågar experterna i organisationen och lär oss mer och verkligheten, på djupet. 

Tisdag: Vi inspireras av andra företag och branscher. Vi skyddar och visualiserar våra idéer individuellt. Innan dagen är slut har vi flera intressanta vägar framåt. 

Onsdag: Vi diskuterar skisserna och idéerna. Sprintteamet röstar och beslutar vägen framåt. Vi gör en storyboard för prototypen. 

Torsdag: Vi bygger en protoyp, en trovärdig fasad, utifrån storyboarden. 

Fredag: Intervjuer med användare. Insikter av reaktioner och kommentarer. Dokumentation och analys av resultat. Beslut om vägen framåt. 

Läs mer om innovationssprinten här 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Tromb och ej en artikel från Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer