Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Wint

Företagare: tänk på det här innan året är slut

Årsskiftet närmar sig, men än finns mycket kvar att göra för dig som driver företag. Innan 2018 är över kan du nämligen spara många tusenlappar i din privata plånbok genom lite smart skatteplanering. Dessutom finns några saker du bör tänka på för att ditt företag ska stå väl förberett inför nästa år.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Techbolaget Wint, vars tjänst automatiserar företags bokföring och ekonomihantering, delar med sig av tre användbara tips till dig som vill minimera din skatt, maximera din utdelning och se till att stå väl rustad när 2018 slår om till 2019.

Läs mer: Så fungerar tjänsten som automatiserar din bokföring

1. Se över ditt löneuttag

Hur mycket lön har du plockat ut i år? Med en inkomst på upp till 468 700 kr under 2018 kommer du undan med att enbart betala kommunalskatt, men på varje krona över den brytpunkten måste du betala ytterligare 20 % i statlig skatt.

– När inkomsten nått gränsen för statlig skatt är det ofta mer fördelaktigt för dig som företagare att göra ytterligare uttag i form av aktieutdelning om du driver aktiebolag, berättar Sanja Skiljo, auktoriserad redovisningskonsult på Wint.

Att planera sin lön måste dock inte betyda att man vill undvika att betala skatt. Många betalar gärna några extra tusenlappar för att få bästa möjliga pensionsgrundande inkomst och socialförsäkringsskydd istället.  

– Om du tagit en årslön på 364 000 kr under 2018 har du nått upp till den högsta sjukpenninggrundande inkomsten. Med 455 000 kr får du högsta möjliga föräldrapenninggrundande inkomst och för maximal pensionsgrundande inkomst krävs en lön på 504 375 kr i år. I det sista fallet behöver du alltså gå över brytpunkten för statlig skatt, men det kan det kanske vara värt om man närmar sig pensionen, resonerar Sanja.

2. Planera din utdelning

Ägare i fåmansaktiebolag som haft positivt klirr i kassan under året kan plocka ut en aktieutdelning som bara beskattas med 20 % upp till ett visst belopp – ett så kallat gränsbelopp. Hur högt ditt gränsbelopp är kan beräknas utifrån två olika regler: förenklingsregeln eller huvudregeln.

– Förenklingsregeln baserar sig på ett schablonbelopp som i år säger att du kan ta ut en utdelning på ca 171 800 kr om du äger hela bolaget själv. Men om du använder dig av den lite krångligare huvudregeln kan den summan bli ännu större, berättar Sanja.

För att få fram sitt gränsbelopp med huvudregeln måste man bland annat ta hänsyn till vilken lön man själv plockat ut, samt bolagets sammanlagda lönekostnader för året.

– En sån uträkning blir gärna ganska krånglig. En enklare metod är att gå in på sajten K10.nu som vi på Wint tagit fram för att hjälpa dig att räkna ut vad som är rätt lön för dig om du vill maxa din utdelning för 2019, tipsar Sanja.
 

3. Förbered dig för AGI

I januari 2019 kommer du som arbetsgivare att påverkas av en omfattande förändring när det gäller arbetsgivardeklarationen. Då ska nämligen alla löneutbetalningar rapporteras till Skatteverket på individnivå varje månad istället för att samlas på en kontrolluppgift när året är slut. 

– Det kommer att ställa krav på alla arbetsgivare att skärpa sina rutiner och säkerställa att lönehanteringen blir korrekt redan från början. Chansen att justera eventuella fel i efterhand begränsas nämligen avsevärt, berättar Sanja och fortsätter:

– En viktig del i detta är att se till att ha en riktigt snabb process för avvikelserapportering. Innan året är slut kan det vara bra att informera sina anställda om vikten av att rapportera avvikelser samt skicka in kvitton och underlag i god tid. På så sätt får du eller din löneadministratör tid och  utrymme att granska alla avvikelser och vara väl förberedda inför varje löneutbetalning och arbetsgivardeklaration.

Snabb rapportering är dock inte allt. Som arbetsgivare bör du även säkerställa att du använder ett lönesystem som har inbyggt stöd för AGI. I annat fall riskerar din administration kring lönehanteringen nämligen att öka markant – i och med att varje enskild lönespecifikation också ska fungera som en kontrolluppgift till Skatteverket.

– På Wint har vi varit medvetna om den här förändringen en längre tid, så lönesystemet i vår tjänst är väl förberett för att hantera AGI för såväl små som stora bolag. Våra kunders anställda får ett enkelt gränssnitt för sin avvikelserapportering och kvittoredovisningen sker direkt i appen, utan krav på att häfta och skicka in fysiska kvitton, säger Sanja och avslutar:

– Vi resonerar som så att ju större del av löneadministrations- och bokföringskakan vi på Wint kan automatisera, desto mer tid kan du som företagare lägga på det som faktiskt betyder nåt för din verksamhet.

Läs mer: Så automatiserar du din bokföring

Wint är techbolaget som vill göra det superenkelt att driva företag. Genom att automatisera din bokföring och ekonomiadministration får du mer tid att lägga på affärskritiska delar av din verksamhet – eller på någonting du brinner lite extra för. Vill du veta mer? Ta en titt på wint.se.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Wint och ej en artikel från Dagens industri
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies