Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Wint

Så räknar du ut ett timpris som skyddar dina marginaler

Många som driver tjänste- och konsultbolag vet inte ifall deras timpriser kan täcka bolagets löpande utgifter, vilket kan få förödande konsekvenser för deras ekonomi. Janne Westerlund, auktoriserad redovisningskonsult på techbolaget Wint, berättar hur du kan försäkra dig om att du tar rätt timpris för dina tjänster.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är vanligare än man kan tro att den som startar upp ett tjänsteföretag väljer att erbjuda ett timpris helt baserat på magkänsla – eller genom att lägga sig på samma nivå som sina konkurrenter. 

– Det man då glömmer bort är att timpriset inte bara är en siffra i en offert, utan någonting som ska se till att du har råd att betala ut din lön och täcka bolagets kostnader varje månad, säger Janne Westerlund, auktoriserad revisor på tillväxtbolaget Wint, vars tjänst automatiserar företags bokföring och ekonomihantering.

Läs mer: Här är appen som automatiserar din bokföring

Hur mycket behöver du fakturera varje månad?

Det bästa sättet för att bestämma ditt timpris är, enligt Janne, att börja bakifrån och ställa dig följande frågor:

1. Hur hög lön vill jag och mina eventuella kollegor kunna ta ut varje månad, före skatt?

2. Vilka fasta kostnader, utöver lönekostnader och arbetsgivaravgifter, har jag i firman? (hyra av kontor, telefonräkning, bokföringskostnader, programvaror, etc.)

– När du har dessa summor klara för dig finns flera lätt-googlade kalkylverktyg på nätet som du kan använda för att räkna ut hur mycket du behöver fakturera varje månad för att täcka såväl de fasta kostnaderna som din lön och arbetsgivaravgifterna, säger Janne och fortsätter med ett exempel där han använder en kalkyl från starta-eget.se:

– Ponera att du är ensam i bolaget och vill plocka ut en lön på 40 000 kronor före skatt. Dessutom har du fasta kostnader på 15 000 kronor i månaden. Då skulle du behöva fakturera för ungefär 76 100 kronor i månaden för att gå plus minus noll. Men helst vill du såklart gå ytterligare lite plus varje månad för att få ett bra resultat och möjlighet till en utdelning i slutet av året, så vi höjer den siffran till minst 80 000 kronor.

Vad blir ditt timpris?

Nu när du vet detta blir nästa steg att avgöra hur många timmar i månaden du kommer kunna ta betalt för. En genomsnittlig arbetsmånad består av 167 timmar, varav ganska många kommer behöva vara odebiterade, då du arbetar med administration, försäljning, reser, går på kundmöten eller på annat sätt lägger ner tid som du inte kan ta betalt för.

När du räknar ut ditt timpris måste du med andra ord ta höjd för vilken debiteringsgrad du kommer kunna upprätthålla.

– Man skulle kunna hävda att en sjuttioprocentig debiteringsgrad är ett riktmärke att sträva mot. Det skulle i så fall innebära att du ska försöka ta betalt för cirka 117 av dina 167 timmar varje månad, vilket ger dig ett lägsta timpris på cirka 685 kronor i timmen (80 000/117 ≈ 683,8). För att klara ”break-evenvarje månad alltså, påpekar Janne.

Tänk på marginalerna

Nu när du vet allt detta kan du börja kolla vad du har för marginaler att höja ditt timpris ytterligare. 685 kronor i timmen är ditt minimum, men du vill ju kunna gå plus när du har en bra månad så att du har en extra buffert att spela på ifall någon månad skulle gå sämre. Helst vill du alltså höja priset lite till.

– Det är nu du kan börja snegla på konkurrenterna. Tar de 800, 900 eller till och med 1100 kronor i timmen? Då finns såklart utrymme för dig att höja ditt pris också. Ju högre du har utrymme att gå, desto bättre för dina marginaler. Men sväva inte iväg för långt. Du vet ju att du klarar dig på en lägre summa, vilket innebär att du även har utrymme att konkurrera med pris, menar Janne.

Han påpekar också att det finns fler parametrar att ta hänsyn till när det gäller just marginalerna, till exempel att försöka öka debiteringsgraden. Eftersom tid bokstavligt talat är pengar för den som säljer tjänster finns mycket att vinna på att minimera den arbetstid som du inte kan ta betalt för.

– Ju fler administrationstimmar du kan kapa bort, desto mer tid kan du lägga på att hjälpa dina kunder – vilket innebär extra klirr i kassan för dig. Genom att automatisera din bokföring och ekonomihantering slipper du mycket pappersarbete som du istället kan lägga på det du gör bäst, avslutar Janne Westerlund.

Läs mer: så automatiserar du din bokföring

Wint är techbolaget som vill göra det superenkelt att driva företag. Genom att automatisera din bokföring och ekonomiadministration får du mer tid att lägga på affärskritiska delar av din verksamhet – eller på någonting du brinner lite extra för. Vill du veta mer? Ta en titt på wint.se.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Wint och ej en artikel från Dagens industri
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies