Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:
Annons
Sponsrat innehåll från XAVITECH

Ny intelligent pump minskar patienters lidande

Svenska Xavitech utvecklar en CE-märkt mikropump som kan hjälpa patienter med svårläkta sår. För att lyckas med projektet genomförs en nyemission. – Tack vare nyemissionen kan vi lansera produkten på en miljardmarknad, säger styrelseordförande Johan Stenberg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

 Härnösandsbolaget Xavitech har vunnit prestigefyllda Venture Cup och deras pumpteknik har NASA installerat i en klimatkammare för odlingstester på rymdstationen ISS.
Nu ska företaget utveckla och lansera en egenutvecklad NPWT-pump (negative pressure wound therapy) för avancerad behandling av svårläkta sår.
Bolaget har tidigare såväl patenterat som utvecklat teknik för NPWT, men skall nu lansera en egen NPWT-pump.

– En av fördelarna är att vår pump har inbyggd intelligent mjukvara och ett inbyggt optiskt styrsystem som kan reglera och mäta tryck. Det gör det möjligt för oss att bli den minsta och mest kostnadseffektiva pumpen på marknaden vilket efterfrågas inom sjukvården, säger Johan Stenberg.

 Marknaden för NPWT-teknologin, som är populär inom amerikansk sjukvård sedan många år tillbaka, beräknas år 2022 vara värd ungefär 2,7 miljarder dollar enligt Allied Market Research.

– I dag finns svårigheter inom vården att snabba på läkningen av svårläkta sår, och i USA behandlas varje år över sju miljoner patienter med hjälp av NPWT-produkter. Ett vanligt exempel är svårläkta bensår hos diabetiker. Det innebär ett stort lidande för patienten och leder till höga vårdkostnader, berättar Johan Stenberg.

 Enligt Stenberg kommer Xavitechs kommande produkt skapa vakuumet som behövs för NPWT. Dessutom har den en längre livslängd, ett konkurrenskraftigare pris – och en miljömässig fördel:

– Det vi ser idag är att man använder pumparna en vecka och sedan är de förbrukade. Vi har tagit en annan approach genom en längre livslängd på pumparna, vilket sparar på miljön och sänker kostnaderna. Vi startar därför nu ett dotterbolag som endast fokuserar på denna marknad.

Xavitech är listat på NGM Nordic MTF, vilket ger företaget möjligheter att expandera. Och genom nyemissionen som väntas inbringa drygt fem miljoner kronor har man nu goda möjligheter att anpassa pumpteknologin för andra branscher, menar Johan Stenberg:

– Det gör att vi kan satsa ytterligare på programmering av pumpen utifrån kundernas önskemål. Parallellt med sjukvården finns andra områden där tekniken kommer väl till pass, som industrin men också direkt till konsument. Nu kommer vi att få chansen att bredda produktportföljen och fortsätta bygga ett nätverk för försäljning internationellt.

 Fakta om nyemissionen

Handel med teckningsrätter: 5 februari 2018 - 15 februari 2018

Värdering innan emissionen: 30,5 Mkr

 Emissionsbelopp vid full teckning:
Emissionen omfattar högst 423 888 B-aktier till en kurs om 12,00 kronor per aktie och kan inbringa bolaget 5 086 656,00 kronor vid full teckning. Aktiekapitalet kan vid fulltecknad nyemission öka med högst 127 166,40 kronor.

 Emissionsvillkor:
Nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Med villkoren att varje per avstämningsdagen den 1 februari 2018 sex innehavda aktier oavsett serie ges rätt att teckna en ny B-aktie till kursen 12,00 kr per aktie.

 Informationsträffar:

• 12 feb i Härnösand, First Hotel, kl. 17.

• 13 feb i Stockholm, Nordic light hotel kl. 17.

Anmälan till Henrik.sjostrom@xavitech.com

 För fullständiga villkor och information, se informationsmemorandum som publiceras på www.xavitech.com under investor relations.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av XAVITECH och ej en artikel från Dagens industri