Annons

Fysisk träning ska ge starkare digitala samarbeten SPONSRAT AV Tata Consultancy Services

Taxiappen Ubers nytillträdde vd Dara Khosrowshahi.

Uber vill stoppa London-stopp med namninsamling

Nets vd Bo Nilsson.

Riskkapitaljätte vill köpa Nets för 42 miljarder

Mark Zuckerberg är vd och grundare av Facebook.

Ingen gräddfil för Zuckerberg – därför fick hans lyx-aktier nobben

Från vänster: Lars-Erik Sjöberg, chef för Carnegies svenska och finska corporate finance-avdelning, och Adam Kostyál, noteringschef på Nasdaq.

Stockholm lockar internationella bolag

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:
Annons
Sponsrat innehåll från Tata Consultancy Services

Fysisk träning ska ge starkare digitala samarbeten

Genom gemensam träning ska it-konsultföretaget Tata Consultancy Services både stärka samarbetet med kunderna och medarbetarnas hälsa. För andra året i rad utmanar TCS sina egna medarbetare och sina kunder att tillsammans träna inför TCS Lidingöloppet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

När den indiske it-konsulten Rajiv Giri kom till Sverige hade han redan arbetat som it-konsult i flera europeiska länder men upplevde ändå Sverige som speciellt. Den sociala aspekten var svårare och kontakten med kollegorna ute på konsultuppdragen stannade oftast vid det rent professionella.

– Det fanns inget naturligt sammanhang där man kunde få riktig kontakt med människor, berättar Rajiv om sina första intryck efter flytten till Sverige för fyra år sedan.

Hos Rajivs arbetsgivare, Tata Consultancy Services (TCS), är man väl bekanta med den här utmaningen. Enligt Johan Bartholdson, CSR-ansvarig på TCS, är den sociala kontakten mellan projektmedlemmar, även över organisationsgränser, en viktig byggsten för driva framgångsrika projekt. Eftersom många av TCS konsulter ursprungligen kommer från Indien finns det dessutom kulturella skillnader som ibland behöver hanteras för att samarbetet ska fungera optimalt.

– I allt fler organisationer blir arbetsgrupper både internationella och tillfälliga. Att hantera de ”nya” utmaningar som detta scenario medför är kritiskt, både för beställare och leverantörer, förklarar Johan Bartholdson.

För att hantera den utmaningen har TCS, andra året i rad, valt att samla både sina egna och kundernas medarbetare för att tillsammans träna inför Lidingöloppet. Enligt Johan Bartholdson har initiativet två tydliga mål. TCS vill dels hjälpa de egna medarbetarna att bli mer fysiskt aktiva och samtidigt skapa en starkare teamkänsla tillsammans med kundernas medarbetare. Deltagarna delas därför in i mixade lag bestående av medarbetare från både TCS och dess kunder. Inför TCS Lidingöloppet erbjuds deltagarna bland annat fyra ”running clinics” där de får inspiration och träningstips av professionella idrottare och löpcoacher, innan de tillsammans ger sig ut och springer. 

Utöver gemensamma träningstillfällen och TCS Lidingöloppet förenas lagen i år även i en tre månaders ”online-utmaning”. Via en digital plattform kan deltagarna registrera sin fysiska aktivitet och på så vis tävla mot andra lag och individer. Dessutom har deltagarnas registrerade fysiska aktivitet en positiv påverkan på samhället, eftersom den ligger till grund för hur stort ekonomiskt bidrag som TCS kommer donera till Astrid Lindgrens Barnsjukhus - innan årets slut.

Läs mer om TCS här

En av de personer som deltog redan under förra året är Rajiv Giri och han beskriver satsningen som en succé.

– Jag känner mig väldigt glad över att få vara en del av den här upplevelsen. Det handlar inte bara om att springa utan det är också en chans att knyta kontakter med de som jag arbetar med, berättar han. 

I år får Rajiv bland annat sällskap av kollegan och lagkamraten Anders Falk som arbetar på PostNord. Anders berättar att han inspirerades av förra årets satsning och ser detta som en perfekt möjlighet att både komma igång med träningen och skapa bättre kontakter med de TCS-konsulter som han arbetar med.

– Det blir en morot för att börja träna, så det är både relationsbyggande och en chans att göra något bra för sig själv, säger Anders Falk, vars personliga mål är att springa Lidingöloppets 15-kilometerslopp i september.

Att förra årets satsning givit resultat syns också i de utvärderingar som TCS gjorde efter Lidingöloppet. Johan Bartholdson berättar att 60 procent av deltagarna tyckte att träningen haft en positiv inverkan på samarbetet, en siffra som man hoppas höja ytterligare i år genom att introducera en online-utmaning. Dessutom uppgav hela 96 procent av deltagarna förra året att de blev mer motiverade till regelbunden fysisk aktivitet. Enligt Margareta Bogatir Studdert, ansvarig för PostNords it-leverantörsrelationer, är det just den här blandningen av fysiskt aktivitet och relationsbyggande som lockat PostNord att nu delta två år i rad.

– Vi var med förra året och det blev så lyckat att det var en självklarhet att vara med även i år. Att ha en gemensam aktivitet var positivt eftersom det stärker samarbetet. Sedan är det viktigt för oss på PostNord att satsa på hållbar hälsa, så det blev en bra kombination av de två sakerna.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Detta innehåll är sponsrat av Tata Consultancy Services och ej en artikel från Dagens industri