Hoppa till innehållet

Creandum investerar i fintech-bolag

Svenska riskkapitalbolaget Creandum investerar i danska Pleo, ett startup-bolag som erbjuder kreditkort med automatisk bokföring till företag.

Pleos grundare Niccolo Perra och Jeppe Rindom.
Pleos grundare Niccolo Perra och Jeppe Rindom.Bild: Pleo

Creandum leder den nya investeringen på 3,25 miljoner dollar, cirka 29 miljoner kronor, i danska fintech-bolaget  Pleo. Sammanlagt har Pleo nu samlat in nästan 50 Mkr i såddrundan, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Pleos affärsidé är att befria företag och deras anställda från manuella arbetsuppgifter som följer med företagskort och rapportering av kostnader. Bolaget kopplar ihop kreditkorten med en app, som automatiskt matchar kvitton med betalningar och låter företagen följa kostnaderna i realtid. Appen kommunicerar också direkt med bokföringsprogram.

Läs mer: Stockholm får en fintech-hub

"Hanteringen av utgifter i dag innehåller för många manuella processer och skapar friktion för bolag överallt. Med Pleo har man nu ett enkelt sätt att köpa saker för jobbet och sömlöst hantera och kontrollera utgifter. Det finns många utgiftsappar men ingen som har en så lättanvänd och integrerad lösning", säger Johan Brenner, partner på Creandum, i ett pressmeddelande.

Johan Brenner blir också styrelseledamot för Pleo.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera