Hoppa till innehållet

Detectify tar in 50 miljoner kronor - skalar upp sitt hackernätverk

It-säkerhetsbolaget Detectify tar in drygt 50 miljoner kronor i ny investeringsrunda. "Vi ska skala upp vårt hackernätverk", säger bolagets vd Rickard Carlsson.

Rickard Carlsson, vd för Detectify.
Rickard Carlsson, vd för Detectify.

Kapitalrundan leds av New York-baserade Insight Venture Partners. För de dryga 50 miljoner kronorna avser bolaget, som skannar webbsidor för att erbjuda analyser av potentiella säkerhetsrisker, skala upp och öka den globala tillväxten.

”Vi är i dag ett team av 20 personer och ska använda pengarna till att anställa ganska många personer till alla de olika delarna av bolaget. Vi ska även öppna upp ett mindre USA-kontor för sälj och marknadsföring", säger bolagets vd Rickard Carlsson.

"Sedan handlar det mycket om att ska skala upp vårt hackernätverk för att kunna ta hand om fler sårbarheter”.

Läs mer: Detectify tar in 10 miljoner kronor 

För drygt ett år sedan tog Detectify (NTL) in 10 miljoner kronor i en investeringsrunda som leddes av det finska riskkapitalbolaget Inventure (NTL). Även de befintliga ägarna First Fellow och Hannu Olavi Turunen var med, liksom Stardolls grundare Mattias Miksche, som investerade via Membrain Network Capital, samt Johan Zetterström management.

Sedan dess har bolaget riktat in sig på att kommersialisera tjänsten som bygger på goda hackare, enligt Rickard Carlsson.

"Från att i huvudsak haft mindre enstaka kunder, har vi nu några av världens största techbolag som kunde. Vi har kommit till ett läge där vi känner att vi har en produkt som biter på allt från en liten webbyrå till några av världens största techbolag i Silicon Valley”, säger vd:n utan att vilja nämna sina kunder vid namn.

Läs mer: EQT Ventures satsar på goda hackare – blir dörröppnare i Europa 

Fotnot: NTL-länkarna går till Nordic Tech List.

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera