Annons
Det svenska drönarbolaget Cybaeros har fått avslag på sin ansökan om exporttillstånd för demonstrationsflygningar i Kina.

Drönarbolaget rasar efter avslaget exporttillstånd

Qlik tar täten inom smarta kartor SPONSRAT AV Qlik

Spotifys vd Daniel Ek och kontoret på 4 World Trade Center på Manhattan i New York.

Goldman Sachs uppges dumpa aktier i Spotify

Tusentals frilansande säljare i USA har satt ny fart på ett välkänt svenskt techbolag. Rebtels nya fästen är i de kubanska kvarteren i Miami och bland nigerianska migranter i Texas. Foto: Press/Ruvan Wijesooriya

Migranter i USA sätter ny fart på Rebtel

Analytiker: Trump värd 16 miljarder för Twitter

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Drönarbolaget rasar efter avslaget exporttillstånd

Det svenska drönarbolaget Cybaeros har fått avslag på sin ansökan om exporttillstånd för demonstrationsflygningar i Kina.
Det svenska drönarbolaget Cybaeros har fått avslag på sin ansökan om exporttillstånd för demonstrationsflygningar i Kina. Foto: TT
Drönarbolaget Cybaeros aktie rasar efter att bolagets ansökan om exporttillstånd för demonstrationsflygningar i Kina fått avslag.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Inspektionen för Strategiska Produkter, ISP, avslår drönarbolaget Cybaeros ansökan om exporttillstånd för demonstrationsflygningar i Kina.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vid halv femtiden på måndagen hade Cybaeros aktie rasat med drygt 20 procent. Bolaget är listat på First North.

Ansökan avser ett helikoptersystem och demonstrationen riktar sig till Administration of Fishery and Fishing Supervision.

"I det aktuella fallet finns det enligt ISP:s bedömning skäl att - med hänsyn till alla relevanta aspekter, inbegripet nationella utrikes- och säkerhetspolitiska aspekter samt den avsedda slutanvändningen och risken för omdirigering (risk för avledning) - avslå ansökan", skriver Cybaero i pressmeddelandet.

ISP:s beslut påverkar inte de pågående testerna av tre system med Cybaeros kund Jolly i Kina.

Läs mer: Efter fotoförbudet: drönaraktier backar på börsen

Som mottagare i den affär ISP:s avslag gäller nämner Cybaero bolaget Avic. Avic är känt som storkund till Cybaero sedan ett ramavtal värt 700-800 miljoner kronor på åtta år aviserades i juli 2014.

Cybaero fick avslag på sin ansökan om exporttillstånd redan i oktober 2014, men bestämde sig för att lämna in en ny ansökan.

Nyhetsbyrån Direkt söker Cybaero för kommentar till hur stor del av ordervärdet 2014 som nu är i fara.

Direkt / Di Digital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post