Annons
Elon Musk planerar att kolonisera bortom Mars.

Efter explosionen – Musk siktar bortom Mars

Nytt kapitel i svensk industrihistoria SPONSRAT AV Node Pole

Izettle rullar ut Swish-lösningar i Norge och Danmark

Så ska Jack Dorsey vinna över Izettle

Ubers vd och medgrundare Travis Kalanick avgick i förra veckan. Mediemogulen Arianna Huffington, som valdes in i Ubers styrelse i fjol, uppges få allt större inflytande över bolaget.

Ubers kris sätter skyhög värdering i gungning

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Efter explosionen – Musk siktar bortom Mars

Elon Musk planerar att kolonisera bortom Mars.
Elon Musk planerar att kolonisera bortom Mars. Foto: Francois Mori
Till oändligheten, och vidare! Eller åtminstone till mars och vidare. Det uppges vara Elon Musks plan för rymdkolonisering.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den 1 september exploderade en av Elon Musks raketer under en uppskjutning. Men skam den som ger sig, nu verkar Elon Musk planera att skicka människor bortom Mars. 

Snart kommer han att avslöja hur han har tänkt sig att människan ska kunna kolonisera solsystemet genom rymdfarkosten Interplanetary Transport System, ITP, som hittills gått under namnet Mars Colonial Transporter.

Foto:

Främst uppges det vara Jupiters månar och Saturnus som är föremål för hans intresse. Rymdskeppet ITP designades initialt för att kunna frakta 100 ton med last eller 100 människor.

Läs även: Tesla missar målen – Elon Musk lovar uppsving i höst

Trots att företaget nyligen gått ut med att de väntar med fler raketuppskjutningar under det närmsta året för att utreda explosionen hindrar det inte Musk från att försöka realisera sina drömmar.

Enligt uppgift kommer han att berätta mer detaljer om sina planer på internationella astronautkongressen som hålls i Mexiko mellan den 26 och 30 september.

Läs även: Här är Elon Musks hemliga plan för världsherravälde

Di Digital/Finwire

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post