Annons
Facebooks grundare Mark Zuckerberg.

Facebook betalar e-sportare – flörtar med MTG:s e-sportliga ESL

Nytt kapitel i svensk industrihistoria SPONSRAT AV Node Pole

Izettle rullar ut Swish-lösningar i Norge och Danmark

Så ska Jack Dorsey vinna över Izettle

Ubers vd och medgrundare Travis Kalanick avgick i förra veckan. Mediemogulen Arianna Huffington, som valdes in i Ubers styrelse i fjol, uppges få allt större inflytande över bolaget.

Ubers kris sätter skyhög värdering i gungning

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Facebook betalar e-sportare – flörtar med MTG:s e-sportliga ESL

Facebooks grundare Mark Zuckerberg.
Facebooks grundare Mark Zuckerberg. Foto: AP
Facebook börjar betala e-sportlag för att lägga ut videor på det sociala nätverket. Bolaget väntas även gå ut med en affär med e-sportligan ESL, med svenska MTG som huvudägare.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Facebook har börjat med att betala e-sportlag för att lägga ut videor på det sociala nätverket, rapporterar Wall Street Journal. Detta uppges vara en del i en strategi för att leverera mer uppstyrt material på nätverket som har närmare två miljarder månatliga användare.

Tidigare i år skrev Facebook kontrakt med fem olika team för att publicera livematerial och efterfrågestyrt material under träning och tävlingar inom e-sport, enligt affärstidningen.

Läs mer: MTG ökar innehav i tysk spelutvecklare

Dessutom väntas Facebook gå ut med en affär med ESL, en global arrangör av e-sportturneringar med syfte att sända matcher, intervjuer och kringmaterial. ESL ägs till största delen av MTG sedan 2015.

Kontrakten går ut på att lagen publicerar ett minimum material i antal timmar. I de flesta fall får de även parallellsända materialet på andra plattformar som till exempel Amazons plattform Twitch.

Det framgår inte vad kontrakten är värda, tillägger Wall Street Journal.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post